Minden ötödik magyar járt már nudista strandon

Forrás: Shutterstock/Alex Zabusik -
strand meztelen naturista Nyár nudista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötből egy magyar járt már naturistastrandon – derült ki egy friss felméréséből.

Minden ötödik magyar járt már naturistastrandon a Szallas.hu aktuális felmérése szerint. A nudizás nem a kukkolásról szól. „A fő motiváció sokkal inkább a naturista elvekhez, a szabadsághoz, a természetközeli állapothoz köthető" – mondta Keresztes Nóra marketing menedzser. Mindezek ellenére közel harmaduk megnézi mások adottságait, ha az illetőnek csinos alakja van. „Az igazi naturisták válaszaiból azért kiderül, hogy mivel a természetesség része a meztelen állapot, ezért ők jellemzően nem méregetik egymást. Aki nézelődni érkezik, általában nem »közéjük« tartozik."

Minden második nudista bátran meztelenkedik, nem érez ezzel kapcsolatban szégyellni valót. Persze a naturista elvek mellett sokakat hajtanak praktikus okok: nem kedvelik, ha a fürdőruha nyomot hagy a bőrükön, vagy épp higiéniai szempontok miatt dobják le a műszálas bikinit.

A legtöbben párjuk társaságában látogatják a nudistastrandokat, kempingeket, csak jóval kevesebben vannak azok, akik barátokkal vagy egyedül mennek, esetleg a családdal közösen. 45 százalékuk csak napozik vagy strandol meztelenül, de 55 százalékuk akár pőrén sportol, vagy egy szál semmiben látogat el a büféhez is.

A legnépszerűbb hazai kijelölt helyek a balatonberényi Naturista Strand és Kemping, a délegyházi Naturista Oázis Kemping és a sziksósfürdői Naturista Strand.

Te jártál már nudistastrandon?

Ötből egy magyar járt már naturistastrandon Forrás: Shutterstock/Alex Zabusik

Egy ismerős felbukkanása zavarba ejtő lehet

Az anti-naturisták többsége nem tartja betegesnek a nudistákat, csak kevés százalékuk gondolja róluk, hogy magamutogatók. A legtöbben barátságosnak, természetesnek, sőt vannak, akik bátornak titulálják őket, és csodálják, hogy mennyire elfogadják önmagukat.

Azok, akik inkább magukon hagyják a bikinit, nem szégyellik az alakjukat, és mások pőresége sem zavarja a többségüket, viszont a saját szégyenlősségük útjába áll a vetkőzésnek.

Az ismerős arc felbukkanása zavarba ejtő lehet. Egy válaszadónk, aki tanár, nagyon meglepődött, amikor egy diákjával találta szemben magát" – tette hozzá a marketing menedzser.

Nyilvános szexért nem kell nudista helyre menni

A válaszadók harmada már tetten ért nyilvánosan egymásnak eső szerelmeseket. A pikáns történetek jellemzően nem nudistáknak kijelölt helyekről erednek, hiszen a nyilvános szex tilos a naturistastrandokon. Inkább elhagyatott tengerparti szakaszokon, sziklákon, csónakban, vízibiciklin kaptak már rajta párokat, de azért a víz alatti manőverezésre is van bőven példa. A legkínosabb történet mégsem szexuális eredetű: egy férfinek hangya csípte meg a péniszét.

A felmérésből kiderült az is, hogy nudista strandon a férfiak a hírességek közül leginkább Jennifer Lopezzel és Mila Kunisszal futnának össze, míg a nők Tom Cruise-zal és Vin Diesellel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.