Kutatók a szállodai medencék 95 százalékában találtak ürüléket

Forrás: Shutterstock -
medence ürülék kaki fertőzés szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Texas A&M University kutatói végeztek egy felmérést, szállodai medencék vízminőségét vizsgálták, az eredmény pedig sokkoló volt. 95 százalékukban találtak ürüléket. 

Súlyos fertőzéseket kaphatunk el a wellness-hétvége alkalmával, ugyanis a Texas A&M University kutatói kiderítették, hogy az általuk vizsgált szállodai medencék 95 százalékában ürülék található.

Azt mondják, hogy nemcsak ez az, ami aggodalomra ad okot, hiszen, ha a takarítónő nem cserél megfelelő időközönként takarítóeszközt, akkor a fürdőszoba takarításához használt szivacs is a baktériumok melegágya lehet - írja a Daily Star. Így akár a medencéig sem kell lemennünk ahhoz, hogy valamilyen ferőzést összeszedjünk.

Megkeserítheti a nyaralást egy csúnya fertőzés Forrás: Shutterstock

A fertőzött medencék 81 százalékánál fertőző gombafalyokat találtak és 34 százalékukban volt staphylococcus. A fertőzéseken túl szélsőséges esetben ezek a baktériumok toxikus sokkot is okozhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.