Új trend a pihenésben: irány az erdő!

turizmus kirándulás erdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A turizmusba is átszivárognak az egyre népszerűbb egészség- és környezettudatoséletmód hatásai. Az igényesebbé váló utazók választásakor ma már szempont a természetközeliség, ami magával hozta az erdei szállodák vendégkörének bővülését.

Az idegenforgalomban dolgozó szakemberek véleménye és a szálláshelyek tapasztalatai szerint átalakulóban van a turisztikai kereslet, ami már rövid távon a kínálatra is hatással lesz. A hagyományos célpontok, mint a vízpartok, fürdőhelyek és városnéző körutak mellett egyre nagyobb teret nyernek az természetközeliséget és az egészségtudatosságot hangsúlyozó helyek.

A hagyományos célpontok mellett egyre nagyobb teret nyernek az természetközeliséget hangsúlyozó helyek Forrás: SEFAG Zrt.

A turizmus hőskorát idéző módon évről évre nő azoknak a száma, akik a nyaralásukat aktívan, a szabadban töltik, üdülés közben gyalog vagy kerékpárral közlekednek és a gasztronómiában is a helyi ízeket, alapanyagokat keresik. Ezzel párhuzamosan bővül a természetközeli szálláshelyek és az erdei szállodák vendégköre is.

Ezeknek a trendeknek Somogy megye lehet az egyik nyertese. Kaposvár és környéke, a Zselic kiválóan alkalmas az erdei turizmusra. A somogyi erdők adottságai, a változatos növény- és állatvilág, a különleges és egyedi attrakciók minden korosztálynak ajánlhatók. Túrázásra, lovaglásra, kerékpározásra alkalmas, kitáblázott útvonalak, tanösvények, ökocentrumok, tájházak, madárlesek teszik teljessé az élményt.

A somogyi erdők adottságai, a változatos növény- és állatvilág minden korosztálynak ajánlhatók Forrás: SEFAG Zrt.

Szélesedik az a réteg, aki szívesen tölti egy erdőben a nyaralását: a már gyerekek nélkül nyaraló középkorúak és idősebbek mellett megjelentek a fiatalok és a családok is. Másrészt meghosszabbodott a szezon. Az erdei turisták egyre kevésbé érzékenyek az időjárásra, így a nyári főidényen kívül, kora tavasztól késő őszig nyüzsögnek a természetjárók a Zselicben. Az erdei turizmus országszerte megfigyelhető fellendülésének okai között ott van a szálláshelyek javuló színvonala. Míg régebben az erdei szállás többnyire kulcsosházakat és egyszerű turistaszállókat jelentett, ma többcsillagos, minden igényt kielégítő szállodákat találunk természetközelben.

Hotel Kardosfa Forrás: SEFAG Zrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.