Így éli a mindennapjait az a férfi, aki 30 éve egy lakatlan szigetre költözött

lakatlan sziget remete Szardínia sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
30 éve egy lakatlan szigeten él egy olasz férfi. Elmondása szerint nagyon boldog.

Mauro Morandi közel 30 éve költözött egy lakatlan szardíniai szigetre, a nagyjából 1,6 négyzetkilométeres Budellire. Nem hiányzik neki a társaság, idejét könyvek olvasásával és kertészkedéssel tölti. Igyekszik mindent újrahasznosítani, áramot napelemmel nyer.

A környezet egyszerűen lenyűgöző, bármerre néz, csak érintetlen természeti tájat lát. Rajta kívül senki nem lakik itt, ugyanakkor egyre több turista érkezik ide hajóval strandolni. Mint mondja, ők eléggé zajosak és szemetet hagynak maguk után.

A férfi most 79 éves, és elmondása szerint nagyon boldog az élete – számolt be róla a Bird in Flight.

A tiltott Északi-Szentinel-szigetre utazott egy amerikai turista, valószínűleg meghalthttp://www.life.hu/lifeutazas/20181121-a-tiltott-eszaki-szentinel-szigetre-utazott-egy-amerikai-turista-valoszinuleg-meghalt.htmlÉletét veszthette az a 27 éves, amerikai turista, aki a világtól elzárt Északi-Szentinel-szigetre látogatott. UtazásOrigoKihagyhatatlan erdélyi úti célok, amelyek nem csak nyáron szemkápráztatóakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20181119-kihagyhatatlan-erdelyi-uti-celok-melyek-nem-csak-nyaron-szemkapraztatoak.htmlGyilkos-tó, Békás-szoros, Segesvár, Csíksomlyó – csupa olyan népszerű erdélyi úti cél, melyeket sokan szeretnének meglátogatni, vagy esetleg már meg is tették. Ám a legtöbben nyáron veszik célba a természeti kincseket és a sokszor többségében magyar lakta településeket. Mi most azt szeretnénk megmutatni, miért érdemes akkor elindulni, ha már kicsit hűvösebbre fordul az idő, és mi az a néhány dolog, amelyről az útikönyvek sem írnak. UtazásOrigoIszak Eszti Spanyolországba költözikhttp://www.life.hu/lifeutazas/20181119-iszak-eszti-spanyolorszagba-koltozik.htmlElhagyja az országot Iszak Eszti, akiről nem régiben derült ki, hogy újra szingliként él. Egészen Spanyolországig fog utazni, oda költözik Magyarországról. A miértekről a Miss Balaton partyján nyilatkozott.Utazás--5 éve Csernobilba jár nyaralni a magyar házaspárhttp://www.life.hu/lifeutazas/20181114-5-eve-csernobilba-jar-nyaralni-a-magyar-hazaspar.htmlEgy magyar házaspár immár öt éve Csernobilba jár nyaralni. Most elárulták, miért szeretnek oda újra és újra visszatérni. UtazásOrigoÖrdög Nóráék rajongóikkal szavaztatták meg, hova utazzanakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20181112-ordog-noraek-rajongoikkal-szavaztattak-meg-hova-utazzanak.htmlRajongóikkal szavaztatták meg Ördög Nóráék, hogy mi legyen a következő úti céljuk. Így a család végül Isztambulba repült. UtazásOrigoBalin nyaralt Babos Tímea és párja, Péter - Fotóhttp://www.life.hu/lifeutazas/20181109-balin-nyaralt-babos-timea-es-parja-peter.htmlBabos Tímea végre megmutatta a párját az Instagram-oldalán: közös nyaralásukról tett közzé fotót. UtazásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.