65 évesen is dolgozik Endrei Judit

Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu -
Endrei Judit utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Endrei Judit dolgozik, könyvet ír, nem érdekli a luxus, az egyetlen szenvedélye az utazás. Előfordult, hogy ez utóbbiért negatív kommentet kapott. 

"Én sohasem gondoltam azt, hogy több vagy különlegesebb vagyok, mint más. Szerintem engem pont azért szerettek, mert úgy érezték a nézők, hogy egy vagyok közülük. De azt sokszor megkapom egy-egy közönségtalálkozó során, csak azért jöttek el, hogy most „jól megnézzenek maguknak, valóban olyan vagyok-e, mint a tévében". Szerintem akkor hiteles egy tévés, ha ugyanolyan a képernyőn, mint a magánéletben" – mesélte a Borsnak a televíziós, akinek a mai napig is hatalmas rajongótábora van. Igaz, negatív kritikát is kap néha. Legutóbb egy, a Facebookra feltöltött utazós képe alá írta valaki, hogy míg más a nyugdíját várja, addig ő utazgat.

Endrei Judit nem sértődött meg a kritikán, a kommentet se törölte, hanem válaszolt a követőjének:

"Húsz éve választottam a szabadúszó életmódot, ami azt jelenti, hogy csak annyi pénzem van, amennyit megkeresek. Egyszer fent, egyszer lent. Voltak az életemben nehezebb időszakok, amikor szó szerint tologattam a pénztárcámban a pénzt. S az elmúlt hónapokban, amikor a könyvemet írtam, csak a nyugdíjam volt. Tizenöt éves autóval járok, s pont a minap döbbentem rá egy tévés szereplés előtt, hogy csupa régi rongyom van. Igaz, korábban sem voltam a luxus híve. Kizárólag az utazásokra költöttem többet, mert imádok új embereket, kultúrákat megismerni. A lányaim mindig nevetve emlegetik azt az időszakot, amikor a hűtőszekrényünk ajtaja elromlott, és szigetelőszalaggal zártuk, mert akkor is egy utazásra készültünk, s addig nem akartunk újat venni" – mesélte.

Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.