Egy kapszulában szelte át az Atlanti-óceánt Jean-Jacques Savin

Forrás: AFP/Lionel Chamoiseau -
Jean-Jacques Savin hajó utazás kapszula túra Atlanti-óceán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Célba ért Jean-Jacques Savin, az a 72 éves férfi, aki nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy átszeli az Atlanti-óceánt egy kapszulában sodródva. 

Jean-Jacques tavaly decemberben kezdte meg útját a Kanári-szigeteknél, ahol egy saját maga tervezte, kormánylapát és vitorla nélküli kapszulában vágott neki az Atlanti-óceánnak.

A hajókra és az áramlatokra bízta magát, a napokban pedig meg is érkezett a Karib-térségbe. A férfi az utazás alatt szárított élelmiszereket fogyasztott. A megtett 4500 kilométer kalandjairól és viszontagságairól pedig könyvet készül kiadni – írja a BBC. A kapszulát egyébként közadakozásból építette meg.

Jean-Jacques Savin célba ért a Karib-térségben Forrás: AFP/Lionel Chamoiseau

Mennyire ismered a KRESZ-táblákat? Töltsd ki kvízünket!http://www.life.hu/lifeutazas/20190508-mennyire-ismered-a-kresz-tablakat-kviz.htmlA jogosítvány megszerzésének az első és legfontosabb mérföldköve a sikeres KRESZ-vizsga. A tanfolyamokon és könyvekből megszerzett tudásodat ma már a tanulás ideje alatt folyamatosan online is tesztelheted, így te is el tudod dönteni, felkészültél-e már arra, hogy levizsgázz. Ha régóta van jogosítványod, akkor sem felesleges időnként kitölteni egy-egy tesztet, jó, ha tudod, mennyit felejtettél és/vagy naprakész-e a tudásod. UtazásOrigoElképesztő múzeum: 8 ezer holttest a kapucínusok katakombáibanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190511-elkepeszto-muzeum-8-ezer-holttest-a-kapucinusok-katakombaiban.htmlKülönleges és egyszerre hátborzongató élményben lehet része annak, aki ellátogat a Palermóban található kapucínusok katakombáiba. A 8 ezer múmia és 1252 holttest a folyosókon kíséri végig a látogatót. Utazás--Jeff Bezos megmutatta űrhajóját, szerinte hamarosan a Holdon étkezhetünkhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190510-jeff-bezos-megmutatta-urhajojat-szerinte-hamarosan-a-holdon-etkezhetunk.htmlAz Amazon alapítója, Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere bemutatta azt az űrhajót, amivel már akár 2023-ban a Holdra lehet utazni. Utazás--Tönkretette a turizmus az élővilágot, évekre lezárják a Maya Bay-öblöthttp://www.life.hu/lifeutazas/20190510-tonkretette-a-turizmus-az-allatvilagot-evekre-lezarjak-a-maya-bayoblot.htmlA part menti korallok kipusztultak, a turizmus tönkretette az élővilág nagy részét a thaiföldi Maya Bay-öbölben, mely 2000-ben vált igazán híressé A part című filmnek köszönhetően. Utazás--Rubint Rella hazautazik Dél-Koreából, elárulta, hogy meddig lesz itthonhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190510-rubint-rella-hazautazik-delkoreabol-elarulta-hogy-meddig-lesz-itthon.htmlRubint Rella szerelme Dél-Koreában kapott szerződést, így a fiatal menyasszony is vele tartott. Most azonban hazautazik, és azt is elárulta, hogy miért. UtazásOrigoVincent Callebaut építész kertet álmodott meg a Notre-Dame tetőterébehttp://www.life.hu/lifeutazas/20190508-vincent-callebaut-epitesz-kertet-almodott-meg-a-notredame-tetoterebe.htmlÉpítészek pályázhatnak a leégett Notre-Dame-székesegyház újjáépítésére. Vincent Callebaut – aki számos munkájába beleépíti a természetet, és nagy híve a környezetbarát energiafelhasználásnak – is adott be tervet, amelyet mi is megtekinthetünk. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.