Helyreállították az Orient Express kocsijait, nyáron újra útnak indulhatnak – Fotók

Forrás: AFP/Christophe Archambault -
Isztambul luxus Párizs Orient Expressz vonat vasút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Agatha Christie írónőt is megihlette a legendás Orient Express, amely most újra átszelheti Európát. A vasúti kocsikat most felújították, nyáron már akár útnak is indulhat a szerelvény. 

Kilenc hálókocsit és négy szalonkocsit újítottak fel a legendás Orient Express vagonjai közül. A vonat 1977-ben tette meg utoljára az utat Párizstól Isztambulig. 12 millió fontot költöttek a restaurálásra, az eredeti art deco hangulat megteremtésére. Az eredmény elképesztő lett.

Az állomáson tekinthetik meg az érdeklődők az Orient Express helyreállított kocsijait Forrás: AFP/Christophe Archambault

A vonat még nem szeli a vidéket, a párizsi Gare de l'Est állomáson lehet megtekinteni, az étkezőkocsiban pedig akár egy pohár pezsgőt is el lehet fogyasztani.

A kocsikban megőrizték az eredeti fa borítást, és az art deco díszítőelemeket is Forrás: AFP/Christophe Archambault

A Daily Mail cikke szerint egyelőre azt kell megvizsgálni, hogyan tehetik biztonságossá a kocsikat a modern európai szabványoknak megfelelően.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor a nyáron már meg is kezdheti első útját a szerelvény.

A legendás vonat Agatha Christie írónőt is megihlette Forrás: AFP/Christophe Archambault

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.