Nosztalgikus újítás: étkezőkocsikkal indul útjára a Balaton expressz

Forrás: Balatoni Hajózási Zrt. -
hamburger utazás étkezőkocsi sör vonat Balaton expressz Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra közlekednek majd étkezőkocsik a Balatonhoz induló vonatokhoz csatolva. Hamburgert és sört is fogyaszthatnak majd az utazók.

"A Balaton expresszekben olyan étkezőkocsik közlekednek majd, amelyek a néhány éves szünetet megelőzően jellemzően Bécsbe közlekedtek az EuroCity vonatokban. A szakemberek mindegyik kocsin elvégezték a szükséges műszaki és esztétikai javításokat, a járművek a június közepi forgalomba állásuk előtt alapos külső és belső tisztítást kapnak" – mondta a Borsnak Homolya Róbert elnök-vezérigazgató. A nosztalgikus újítást tesztjelleggel június közepén vezetik majd be.

Étkezőkocsik is lesznek a Balaton expressz járatain Forrás: MÁV

Egyelőre csak a Balaton expressz járatokon vezetik be az étkezőkocsik használatát, amelyekből nyáron 16 darab közlekedik. Budapestről 8 szerelvény, és vissza is ennyi.

A csapolt sör mellett hamburgert is kérhetnek a vendégek. Az előbbiért 390, az utóbbiért 1290 forintot kell fizetni.

Elhagyta az országot Jakupcsek Gabriellahttp://www.life.hu/lifeutazas/20190528-elhagyta-az-orszagot-jakupcsek-gabriella.htmlBarátnőivel Olaszországba utazott Jakupcsek Gabriella. UtazásOrigoDubajban készül a világ legnagyobb víziparkjahttp://www.life.hu/lifeutazas/20190528-dubajban-keszul-a-vilag-legnagyobb-viziparkja.htmlA világ legnagyobb víziparkját készül megépíteni Dubaj. UtazásOrigoNem temetik föld alá a holtakat a Trunyan nevű faluban – Fotó (18+)http://www.life.hu/lifeutazas/20190528-nem-temetik-fold-ala-a-holtakat-a-trunyan-nevu-faluban.htmlTrunyan egy aprócska falu, ahol a halottak nem kerülnek a föld alá. Utazás--Harry herceg és Meghan hercegné gyermekükkel együtt máris utazni készülnekhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190527-harry-herceg-es-meghan-hercegne-gyermekukkel-egyutt-maris-utazni-keszul.htmlKöztudott, hogy sok szállal kötődik Afrikához Harry herceg és Meghan hercegné. Úgy tűnik, ismét oda utaznak, és gyermeküket, az újszülött Archie-t is magukkal viszik. Utazás--Sorban állnak a Mount Everesten: a torlódás 10 halálos áldozatot követelthttp://www.life.hu/lifeutazas/20190526-sorban-allnak-a-mount-everesten-a-torlodas-10-halalos-aldozatot-kovetelt.htmlRengetegen szeretnék meghódítani a Mount Everestet, ami miatt torlódás alakult ki: a sorban állás pedig eddig 10 halálos áldozatot követelt. Utazás--Helyreállították az Orient Express kocsijait, nyáron újra útnak indulhatnak – Fotókhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190520-mar-helyreallitottak-az-orient-express-kocsijait-nyaron-ujra-utnak-indulhat-fotok.htmlAgatha Christie írónőt is megihlette a legendás Orient Express, amely most újra átszelheti Európát. A vasúti kocsikat most felújították, nyáron már akár útnak is indulhat a szerelvény. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.