Az internetes bűnözők is leshetnek a nyaralni indulókra

Forrás: Shutterstock / Készítette: Maciej Czekajewski -
bűnöző keresés utazás internet áldozat nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is az interneten nézelődsz, mielőtt nyaralni indulnál? Szállást, úti célt, látnivalókat böngészünk az interneten, ám így könnyen válhatunk az internetes bűnözők áldozatává. A biztonsági szakember elárulta, hogyan.

Kétezer embert vontak be abba a brit felmérésbe, amelyből kiderült, hogy 31 százalékuk használt már ismeretlen weboldalt szállásfoglalásra vagy más egyébre utazás előtt. Ezek az oldalak nagyon sokszor nem megbízhatók, noha jobb ajánlattal kecsegtethetnek a megbízható, ismert oldalaknál.

A Mirror cikkéből kiderült, hogy sok internetes csaló vadászik a nyaralni vágyókra. Hamis oldalakkal és ajánlatokkal csalják tőrbe azokat, akik spórolni szeretnének a szálláson vagy az útiköltségen.

Érdemes körültekintőnek lenni az internetes keresésnél is Forrás: Shutterstock / Készítette: Maciej Czekajewski

A McAfee biztonsági cék szakértője azt is elárulta, melyek azok az úti célok, amelyekhez a legtöbb ilyen hamis oldal kapcsolódik. Íme:

  1. Malaga
  2. Florida
  3. Peyia
  4. Lagos
  5. Marbella

Azt tanácsolják, hogy mindenki válasszon népszerű, megbízható oldalakat, és a fizetést is mindig hiteles és megbízható platformon végezzék.

Zimány Linda csupasz fenekét mutatta meg követőinek – Fotóhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190611-zimany-linda-csupasz-feneket-mutatta-meg-kovetoinek-foto.htmlZimány Linda ezúttal Ciprusra utazott a barátnőjével, ahol a városnézés és a strandolás mellett a modellkedés és a fotózkodás is fontos szerepet kap. Egy ott készült fotón csodálhatjuk meg a modellből lett ügyvédjelölt fenekét is. UtazásOrigoÖzönlenek a turisták Csernobilba az HBO sorozatának hatásárahttp://www.life.hu/lifeutazas/20190605-ozonlenek-a-turistak-csernobilba-az-hbo-sorozatanak-hatasara.htmlHatalmas siker az HBO sorozata, amely a csernobili atomkatasztrófát dolgozza fel. A minisorozat a történtek 33. évfordulója alkalmából készült. A hírek szerint a turisták özönlenek, hogy megnézzék, hol történt a tragédia. UtazásOrigoMire figyeljünk oda a különböző útviszonyokat illetően?http://www.life.hu/lifeutazas/20190601-mire-figyeljunk-oda-a-kulonbozo-utviszonyokat-illetoen.htmlA vezetés összetett, nagy koncentrációt igénylő feladat, ezért a saját és mások biztonsága érdekében különösen fontos, hogy mindig figyeljünk oda a körülményekre, például az útviszonyokra. Sok tényező nehezítheti a közlekedést, kezdve az időjárástól az utak állapotáig. Szakértőnk elárulta, mire kell odafigyelnünk, hogy sima utunk legyen. UtazásOrigoEnnyibe kerülnek a belépőjegyek idén a balatoni strandokonhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190604-ennyibe-kerulnek-a-belepojegyek-iden-a-balatoni-strandokon.htmlMegérkeztek a balatoni strandok 2019-es árai. Utazás--Halakkal kávézhatsz ebben a vietnami kávézóbanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190603-halakkal-kavezhatsz-ebben-a-vietnami-kavezoban.htmlEgyetlen olyan kávézó van a világon, ahol halakkal együtt üldögélhetsz. A Ho Si Minh-városban található Amix Coffee-ban ugyanis mezítláb, majdnem térdig érő vízben kell lenned. Utazás--Ezt ne kérdezd meg soha a légiutas-kísérőktőlhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190528-ezt-ne-kerdezd-meg-soha-a-legiutas-kiseroktol.htmlA légiutas-kísérők nem minden kérdést fogadnak szívesen: ezt az egyet kifejezetten nem. UtazásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.