Váratlanul leállították a Notre-Dame felújítását

Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt -
felújítás Notre-Dame Párizs leégett felfüggesztés rekonstrukció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ólomszennyezettség miatt egyelőre felfüggesztették a Notre-Dame felújítását.

A munkások egészségére veszélyt jelentő, nem megfelelően kezelt ólomszennyezettség miatt felfüggesztették az április közepén leégett párizsi Notre-Dame-székesegyház helyreállítási munkáit – számolt be róla az MTI.

A több száz éves katedrális tetőszerkezete és tornya sok ólmot tartalmazott, ami megolvadt az április 15-én keletkezett tűzben. A munkavédelmi felügyelet keddi jelentésében rámutatott, hogy a helyreállításon dolgozó munkások egészségre káros mértékű ólomszennyezettségnek lehetnek kitéve, és az ezzel kapcsolatos munkavédelmi szabályokat nem tartották be.

Michel Cadot prefektus arra kérte a regionális kulturális ügyek igazgatóságát, hogy a helyszínen állítsa le a munkát, amíg nem biztosítják a dolgozók védelme érdekében az ólomszennyezettség mérését, és fel nem készítik őket megfelelően a munkavédelmi szabályok betartására.

A Notre-Dame áprilisban égett le Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

A tervek szerint a 12. századi székesegyházat öt év alatt fogják felújítani. Közben tovább vizsgálják a tűz keletkezésének okait. A lángok a tetőtérben csaptak fel, ahol a tetőn dolgozó munkások tartózkodtak. A nyomozás kizárta a szándékos gyújtogatást.

Harcot hirdet a fiatalok alkoholfogyasztása ellen az olaszországi üdülőhely, Jesolohttp://www.life.hu/lifeutazas/20190724-harcot-hirdet-a-fiatalok-alkoholfogyasztasa-ellen-az-olaszorszagi-udulohely-jesolo.htmlA Velence közeli kisváros polgármestere, Valerio Zoggia rendeletet írt alá arról, hogy július 27-től szeptember 14-ig szombatonként tilos lesz az alkoholfogyasztás a jesolói lidón. Utazás--Egy repülőtéri alkalmazott felismerte, kivel nyaral Vajna Timihttp://www.life.hu/lifeutazas/20190724-egy-repuloteri-alkalmazott-felismerte-kivel-nyaral-vajna-timi.htmlBántották követői Vajna Tímeát luxusnyaralása miatt, ám Andy Vajna özvegye megvédte magát. Most pedig az is kiderült, kivel utazott a csodás Míkonoszra. UtazásOrigoAntal Timi a szülés előtt még meglátogatta a szüleithttp://www.life.hu/lifeutazas/20190724-antal-timi-a-szules-elott-meg-meglatogatta-szuleit.htmlVárhatóan augusztusban hozza világra első gyermekét Antal Tímea. Az énekesnő nemrégiben még egy nagy utazásra vállalkozott. Kedvesével meglátogatták mindkettőjük szüleit Felvidéken és Erdélyben. UtazásOrigoVajna Timit a luxusnyaralása miatt bántják: elárulta, nem tudná kifizetnihttp://www.life.hu/lifeutazas/20190723-vajna-timit-luxusnyaralasa-miatt-bantjak-elarulta-nem-tudna-kifizetni.htmlVajna Timi éppen Görögországban pihen, de sokan a szemére vetették, hogy luxusüdülésen vesz részt. Elmagyarázta, hogyan engedheti meg magának. UtazásOrigoCzippán Anették horrornyaralása folytatódott: a műsorvezető kikészülthttp://www.life.hu/lifeutazas/20190717-czippan-anettek-horrornyaralasa-folytatodott-a-musorvezeto-kikeszult.htmlCzippán Anették nyaralása nem úgy indult, ahogy eltervezték, és a rémálom folytatódott. UtazásOrigoCélszerű két jegyet venni, ha túlsúllyal akarunk repülőre szállnihttp://www.life.hu/lifeutazas/20190712-celszeru-ket-jegyet-venni-ha-tulsullyal-akarunk-repulore-szallni.htmlÁtlagos testmérettel sem mindig kényelmes a repülés. A székek nem épp fotel méretűek, a lábaknak sincs sokszor elég hely. De mit tehet az, aki egy kis vagy épp jelentős túlsúllyal szeretne utazni? Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.