Önkéntes karantén: 7 tipp pároknak, hogy még erősebb szerelem legyen a vége

Forrás: Shutterstock -
párkapcsolat önkéntes karantén szerelem Testről és lélekről tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mostani helyzetben sokan döntenek úgy, hogy otthon maradnak. Egy párkapcsolatnak azonban a non-stop együttlét bizony könnyedén véget is vethet. Most ahhoz adunk tippeket, hogy ennek az időszaknak a végére akár még szorosabbá is válhasson a köztetek lévő kötelék.

Az énidő biztosítása az egyik legfontosabb!

Akik nagyobb, többszobás lakásban, házban laknak könnyebb helyzetben vannak ennek megvalósításában, de egy egyszobás kis garzonban is megvalósítható az elvonulás. Igénye majdnem mindenkinek van némi egyedüllétre, amikor azt csinálhat, amihez kedve van, amikor nem szól hozzá senki, amikor nem kell a másik reakcióihoz, energiáihoz alkalmazkodnia. Abban az esetben, amikor esélyetek sincs elmenni otthonról huzamosabb időre – tehát nem a boltig és vissza -, bizony komoly szervezést igényelhet ennek megteremtése, de nem lehetetlen.

Sose vedd magadra, ha párod egyedül is szeretne kicsit elmélyedni valamiben. Forrás: Shutterstock

Amennyiben párod hozza fel, hogy most elvonulna 1-2 órára a fürdőszobába, hogy olvasson, zenét hallgasson és vegyen egy forró pihentető fürdőt, egy percig se jusson eszedbe, hogy elege van belőled! Sose vedd tehát magadra, ha egyedül is szeretne kicsit elmélyedni valamiben.

Alakítsatok ki olyan idősávokat, amikor nem egymáshoz alkalmazkodva mozogtok a lakásban: egy kis alapterületű otthonban is van fürdő, nappali vagy épp galéria, ahová el lehet kicsit vonulni.

Ám, nyilvánvaló, hogy a legtöbb időtöket mégiscsak közösen fogjátok eltölteni. Mutatjuk, hogy ne menjetek egymás agyára!

1. Játszatok! – Erre remek egy társas- vagy valamilyen kártyajáték, de akár a barátaitokkal is játszhattok videó chat formájában. Lehet tétje, hogy izgalmasabb legyen: mosogatás, teregetés, porszívózás.

2. Főzzetek! – A mindennapi rohanásban talán a legkevesebb idő a közös főzöcskézésre jut, pedig nincs is jobb egy kis konyhai tevékenykedésnek. Próbáljatok ki új recepteket, vagy alkossatok meg együtt egyet. Az ízek, az illatok, a közös alkotás élvezete mind nagyon inspirálóan hatnak a lélekre és közelebb is hoznak egymáshoz.

Az ízek, az illatok, a közös alkotás élvezete mind nagyon inspirálóan hatnak a lélekre Forrás: Shutterstock

3. Mozizzatok! - A tévé bambulása és kapcsolgatása helyett inkább rendezzetek mozis estéket. Felváltva válasszatok filmet, lepjétek meg párotokat. Amit azonban sose tegyetek, hogy kihasználjátok a helyzetet és csak a saját ízlésetekhez passzoló, a másik által már-már gyűlölt filmre szavaztok. Nem a konfliktus generálása a cél, hanem a jókedvű összebújás.

4. Pihenjétek ki magatokat! - Itt a lehetőség, hogy kicsit lelassuljatok: szundizzatok délután, ha megtehetitek, feküdjetek le korábban, olvassatok összebújva a kanapén, ne akarjátok ebben az időszakban átrendezni minden áron a lakást, a tavaszi nagytakarítást is ráértek kis darabokban elvégezni.

Bújjatok össze! Forrás: Shutterstock

5. Beszélgessetek! – Egy hosszabb párkapcsolatban gyakran érzik úgy a felek, hogy kifogytak a témából, hiszem egymásról és a másik világról alkotott képével is jórészt tisztában vannak. Nos, hallgassatok meg közösen egy érdekes podcastot, és máris indulhat az eszmecsere. Remek időtöltés, és még hasznos is.

6. Mozogjatok együtt! – Az otthoni testmozgás most még fontosabb, hogy energikusak és fittek maradjatok. Találhattok olyan online edzést, amit mindketten szívesen csináltok, de választhattok eltérő mozgásformát is, ami remek lehetőség az épp nem edző fél énidejének megélésére.

7. Szexeljetek! – A végére tartogattuk a legevidensebb alternatívát. Ám itt nem a hagyományos, hétköznapi szexet értjük: végre van időtök megosztani egymással az eddig talán féltve őrzött vágyaitokat, kipróbálhattok új dolgokat, közelíthettek egymás felé másként. Természetesen az fontos, hogy minden csak lehetőség, és addig jó, amíg az mindkettőtöknek tetszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.