Így tartsd magad fitten az otthonlét ideje alatt is - Ne hagyd el magad!

immunrendszer diéta home office maradjotthon Testről és lélekről életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében, aki teheti, most otthon marad. A munkahelyek, amelyeknél lehetséges, elrendelik a home office-t; sőt, a cégek nagy százaléka már hetek óta otthoni munkavégzésben foglalkoztatja dolgozóit. A találkozókat lemondják, az eddigi személyes meetingek pedig átkerültek a virtuális térbe. A munkaszervezés átalakult, és otthonunkból intézzük a napi teendőinket. Ennek azonban nem kell egyenlővé válnia azzal, hogy elengedjük magunkat, sőt ha okosan csináljuk, még egy egészségesebb életmódra is rászokhatunk, a megfelelő táplálkozásnak, a testedzésnek és akár a fogyásnak köszönhetően. Dr. Farkas Kitti ahhoz ad tanácsot, hogy az otthon töltött napok során se kockáztassuk szervezetünket, súlyunkat és egészségünket. Próbáld betartani a következő szabályokat! 
A reggeli és a vacsora inkább fehérjében bővelkedjen, a szénhidrátbevitelt pedig ebédidőre időzítsük Forrás: Shutterstock

Második szabály: több mozgás!


A hosszabb otthoni tartózkodásokkal, az ücsörgéssel jelentősen lassul az alapanyagcserénk. Ezt mindenképpen ellensúlyoznunk kell mozgással, azért is, mert ez a legkiválóbb stressz-és szorongásoldó orvosság, amire most nagy szükségünk lehet – nem beszélve arról, hogy ezáltal a stresszűző nassolásnak is elejét vehetjük. Az orvos szerint a legideálisabb reggel éhgyomorra a könnyű kardóedzés, vagy délelőtt, ebéd előtt tornázni, ami a mai, internetes világban már otthon is nagyon egyszerű. A videómegosztókon különféle edzésformák széles tárházából válogathatunk, a lényeg, hogy naponta minimum fél órát végezzünk közepes intenzitású mozgást.

Az arra nyitott gyerekeket bátran vonjuk be a főzésbe, most, hogy több időnk van erre Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.