Elhunyt Jancsó Miklós

Forrás: MTI/Kallos Bea -
halál Mészáros Márta filmrendező Jancsó Miklós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
93 éves korában meghalt az egyik legismertebb magyar filmrendező. A hírt Mészáros Márta, Jancsó korábbi felesége is megerősítette – tudta meg a hvg.hu.

Az eredetileg jogász végzettségű Jancsó Miklós 1946-ban költözött Budapestre, beiratkozott a Filmművészeti Főiskolára, ahol 1951-ben rendező szakos diplomát szerzett. 1958-ban 37 évesen elkészítette első nagyjátékfilmjét A harangok Rómába mentek címmel. A filmet Somló Tamás fényképezte, akivel 1969-ig dolgozott együtt, legutolsó közös munkájuk a Fényes szelek című film volt. Somló Tamást Kende János operatőr váltotta fel.

Forrás: MTI/Kallos Bea

A Szegénylegények című filmje volt az első, amire felfigyeltek a külföldi kritikusok. 1959-ben Nemeskürty István közreműködésével megismerkedett Hernádi Gyula íróval, aki attól az évtől állandó alkotótársa lett egészen az író 2005-ben bekövetkezett haláláig. 1970-ben színházi rendezőként is debütált a Huszonötödik Színház falain belül a Fényes szelek című darabjával.

A rendezővel az Origo 90 éves születésnapja alkalmából készített interjút, amelyet ide kattintva tudtok elolvasni.

Álomnyaralás Miamiban - Dukai Regina tippjeihttp://www.life.hu/lifeutazas/20140124-alomnyaralas-miamiban-jard-be-a-varost-dukai-reginaval.htmlMiamiról a legtöbbünknek első hallásra a hófehér homokos tengerpartok, a pálmafák és a sztárok ugranak be, nem is alaptalanul. Pedig nemcsak Miami Beach-en várnak rád fantasztikus programok. Alkalmi idegenvezetőnknek Dukai Reginát kértük fel, a modell-énekesnő ugyanis nemrég érkezett vissza floridai nyaralásáról.Utazás--Nyugtatóval keverte a marihuánát, így száguldozott a világsztárhttp://www.life.hu/news/20140131-justin-bieber-nyugtattoval-keverte-a-marihuanat-igy-szaguldozott-miamiban.htmlNyugtattóval keverte a marihuánát, így száguldozott Miamiban a 19 éves Justin Bieber. A toxikológiai tesztből kiderült, hogy a Xanax nevű nyugtatóból vett be.NewsKözel százmillión osztozik Détár és Rékasihttp://www.life.hu/news/20140131-detar-eniko-es-rekasi-karoly-telki-hazaert-szazmillio-forintot-kaphatnak.htmlAhogy arról a Life.hu beszámolt, Détár Enikő máris egy nála tíz évvel fiatalabb férfiba szerelmes, a korkülönbség pedig egyáltalán nem zavarja őt. Ennek ellenére szomorú szívvel válik meg Rékasival közös, közel százmillió forintot érő Telki házától.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.