Drámai segítségkérés Ukrajnából - videó

Ukrajna Külügyminisztérium videó erőszak tüntetés segítség Kijev
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kijevi lány megható videóüzenetben kéri a világ segítségét. Azt akarja, hogy mindenkihez eljusson, miért tiltakoznak.

Tombol az erőszak Ukrajnában. A kormányellenes tüntetésnek már több mint 20 halálos áldozata van. Közben egy fiatal kijevi lány megindító videóüzenete terjed futótűzként az interneten, aki a világ segítségét kéri a kialakult helyzetben.

A drámai videóban a lány egyebek mellett így fogalmaz: „szeretném, ha tudnátok, hogy miért van itt a főtéren több ezer ember szerte Ukrajnából. Egy fő oka van: szabadok akarunk lenni, nem akarunk diktatúrát. Civilizált emberek vagyunk, de a kormányunk barbár. Holnap talán már nem lesznek telefonjaink, nem lesz internet-hozzáférés és magunkra maradunk. A rendőrök talán egyenként megölnek majd minket." A lány azt kéri, jusson el minél több emberhez az ő történetük.

Az országban kialakult helyzet miatt a magyar Külügyminisztérium azt kéri, csak azok az állampolgárok utazzanak Ukrajnába, akiknek halaszthatatlan dolguk van ott. Kijevben hétszáz-nyolcszáz tagú magyar kolónia él, de a tárca nem tud bajba jutott magyarról, nem érkezett segélykérés hozzájuk – közölték.

Hajléktalant fogadott be egy fiatal lányhttp://www.life.hu/news/20140218-hajlektalan-idos-asszonyt-fogadott-be-a-18-eves-lany-meghato-tortenet.htmlA 18 éves Szandra magához költöztette és nagymamájává fogadta Ica nénit, aki hat éve az utcán élt.News--Miklós Edit: "Most kezdődik el igazán a karrierem"http://www.life.hu/news/20140217-az-origo-interjuja-miklos-edit-olimpikonnal.htmlMiklós Edit minden idők legjobb magyar alpesisí-eredményét érte el Szocsiban. A sportolónő a hetedik helyen végzett lesiklásban. A történelmi magyar sikert elért olimpikonnal az Origo készített interjút.NewsOrigoNői főszerkesztő egy szaúdi újságnálhttp://www.life.hu/news/20140217-szaud-arabia-torteneteben-eloszor-kerult-no-szommaja-dzsabarti-egy-ujsag-foszerkesztoi-szekebe.htmlSzaúd-Arábia történetében először került nő egy újság főszerkesztői székébe. A hírt vasárnap tudatta az érintett újság, az angol nyelvű Saudi Gazette című napilap világhálós honlapján - számol be az MTI. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.