Spike Aerospace ablak repülőgép utazás repülés utasszállító csúcstechnológa magánrepülőgép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyáltalán nem terveznek ablakokat a világ első szuperszonikus magánrepülőgépére - jelentették be a Spike S-512 fejlesztői, írja az Origo.

A Spike Aerospace nevű amerikai társaság 12-18 utas szállítására alkalmas légi járműve a tervek szerint mindössze - az eddigi időtartam fele - három óra alatt lesz képes megtenni a New York és London közötti utat, mivel akár 1700-1900 kilométer per órás sebességgel is tud repülni.

Forrás: Spike Aerospace/Origo

A mérnökök azt találták ki, hogy az ablakokat a géptest teljes hosszán végigmenő, hosszú, részben görbített felületű képernyővel helyettesítik. A képernyőn a géptestre szerelt kamerák által közvetített panorámát láthatják majd az utasok. A virtuális ablak alkalmazására azért van szükség, mert ez segít csökkenteni az utasok bezártságérzetét.

Az ablakok elhagyásával nem jelent gondot a betűző napfény sem, a szunyókálni vágyó utasok a saját ülésükhöz közel eső részén lecsavarhatják a virtuális látvány fényerejét, vagy akár fix háttérre is válthatnak az élő panoráma helyett. Ha minden jól alakul, az első Spike S-512-es öt-hét éven belül készülhet el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.