téli olimpia Szocsi 2014 Szocsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Johannes Duerr osztrák sífutó doppingmintájában az EPO teljesítménynövelő szer nyomaira bukkantak, ezért a 30 kilométeres üldözéses versenyben nyolcadikként zárt sportolót utólag kizárták a szocsi téli olimpiáról - írja az MTI.

Az Osztrák Olimpiai Bizottság vasárnap számolt be a 26 éves sífutó doppingvétségéről, a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) pedig közölte, Duerr emiatt a játékok utolsó napján, a vasárnap sorra kerülő 50 km-es tömegrajtos versenyben sem állhat rajthoz. Duerré az ötödik doppingeset Szocsiban.

Johannes Duerr Forrás: AFP

Pénteken Evi Sachenbacher-Stehle német sílövő és William Frullani olasz bobos, majd szombaton Marina Lisogor ukrán sífutó, valamint Vitalijs Pavlovs lett jégkorongozó doppingvizsgálata zárult pozitív eredménnyel. Négy évvel ezelőtt, a vancouveri játékokon egy sportoló követett el doppingvétséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.