Mozgás volt a tengerfenéken az utasszállító eltűnésekor

Forrás: AFP/Mohd Rasfan -
kutatás Boeing eltűnés maláj utasszállító mozgás Indiai-óceán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kínai kutatók szerint szokatlan mozgás volt megfigyelhető a tengerfenéken múlt szombaton abban a térségben, ahol a Malaysia Airlines MH370-es járata eltűnhetett. A keresést közben kiterjesztették az Indiai-óceánra is.

A kínai főváros kutatócsoportja az eltűnés idején rögzített adatokat elemezve arra jutott, hogy másfél órával azután, hogy az utasszállító utoljára feltűnt a polgári radaron, onnan 116 kilométerre, északkeletre a megszokottól eltérő mozgás történt a tengerfenéken.

Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A szakemberek szerint lehetséges, hogy a jelenség összefüggésbe hozható a Boeing 777-es tengerbe zuhanásával, mert az érintett övezet nem számít földrengésveszélyes területnek.
A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó gép rejtélyes módon tűnt el, mai napig nem találják a nyomát. Közben kiterjesztették a kutatást az Indiai-óceánra is a repülőgép roncsai után – tudósít az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.