Vihar - több helyen riasztották a tűzoltókat leszakadt faágak, kidőlt fák miatt

Forrás: OMSZ -
katasztrófavédelem vihar időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több helyen riasztották a tűzoltókat a viharos szél következtében leszakadt faágak, kidőlt fák miatt szombaton kora délutánig - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta: két településen, a Heves megyei Ecséden és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Aggteleken kidőlt fák villanyvezetéket szakítottak le. Utóbbi településen - a megyei katasztrófavédelem közlése szerint - mintegy kétszázan maradtak áram nélkül. A helyreállítási munkálatok várhatóan az esti órákig eltarthatnak.

Forrás: OMSZ

A meteorológiai szolgálat azt írta: a következő órákban a Közép-Dunántúlon és az Alföldön, majd a déli megyékben is sokfelé viharossá válik a szél, utóbbi térségben 100 kilométer/órás széllökések is lehetnek.

A késő esti órákban a szél mindenütt mérséklődik, inkább már csak az ország déli harmadában lehetnek 70 kilométer per órát elérő lökések. Vasárnap viszont a délnyugati és az északkeleti megyéket kivéve ismét sokfelé viharossá fokozódhat a szél. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a szélsebesség helyenként elérheti a 90-95 kilométer/órát is - írta a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.