Ma van a boldogság világnapja! :)

Forrás: Thinkstock -
boldogság világnap ENSZ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március 20-án ünnepli a boldogság világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete. Ti hogyan varázsoljátok boldoggá ezt a napot? 

Hahó, emberek! A boldogság világnapja van ma. A világszervezet két éve hívta életre a kezdeményezést. "A boldogság alapvető emberi cél, és ha a politika javítja a boldogság feltételeit, az egy egész társadalmat előbbre visz" – mondta John Ashe, az ENSZ Közgyűlésének elnöke.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságtól, Bhutántól származik. Az ázsiai ország 2008-ban a világon elsőként vezette be és rögzítette alkotmányában a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére – írja az MTI.

A kilenc pontból álló index segítségével megbecsülhető, hogyan érzik magukat az emberek gazdasági, társadalmi és érzelmi szempontból. A kezdeményezés alapgondolata szerint az ember koldusszegényen is élhet boldogan. Ennek megfelelően a világnap üzenete elsősorban az, hogy nem csak a növekedési számok és a gazdasági értékek a legfőbb mutatók, az emberek elégedettségét más feltételek is befolyásolják.

Az eltűnt repülőhöz tartozó tárgyakat találhattakhttp://www.life.hu/news/20140320-ujabb-hir-az-eltunt-malajziai-repulogeprol-ket-targyat-talaltak-a-muholdfelvetelek-amelyek-hozza.htmlMűholdas képeken felfedeztek két tárgyat az Indiai-óceán déli részében, amelyek "kapcsolatban lehetnek" a március 8-án 239 emberrel a fedélzetén eltűnt malajziai utasszállító repülőgéppel – írja a MTI.News--Rácsok közül szabadult ki egy macskahttp://www.life.hu/news/20140319-a-macska-csodalatos-kepesseget-mutatja-be-az-a-video-amelyikben-egy-cica-a-ketrecbol-szokik-meg.htmlA kis szabadulóművészről készült videó azt mutatja be, milyen fantasztikus képességei vannak az állatoknak, ha nagyon akarnak valamit.News--Hűha! Ez aztán a merész mutatványhttp://www.life.hu/news/20140319-scott-young-kezenallt-a-magasban-meresz-mutatvanyt-hajtott-vegre-biztos-nem-teriszonyos.htmlElképesztő tornagyakorlatot hajtott végre egy srác a magasban. Gyenge idegzetűeknek nem ajánljuk! NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.