eltűnt repülőgép maláj eltűnt utasszállító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feltehetően az eltűnt malajziai repülőgéphez tartozó tárgyakat észleltek az Indiai-óceán déli részén - közölte vasárnap Tony Abbott. Az ausztrál kormányfő gyorsan hozzátette, túl korai lenne megerősíteni, hogy ezek a tárgyak a két hete eltűnt MH-370-es járaté.

Egy ausztrál repülőgép számos tárgyat észlelt, amelyek kisebb területre összpontosultak. "Nyilvánvalóan mielőtt részletekbe bocsátkoznának arról, hogy milyen tárgyakról lehet szó, ki kell emelni (a tengerből) őket. Egyelőre azonban túl korai lenne végleges következtetést levonni" - mondta az ausztrál kormányfő.

Forrás: AFP

Az eltűnt Boeing 777-es gép kutatásába négy újabb - két kínai és két japán - repülőgép kapcsolódott. Tony Abbott szerint egyre nagyobb a remény arra, hogy a hatóságok megoldhatják az eltűnt repülőgép rejtélyét.

Kína szombaton azt közölte, hogy a "déli kutatási övezetben" (az Indonéziától az Indiai-óceán déli részéig terjedő térségben, az ausztráliai Perth-től 2500 kilométerre) a műholdfelvételeken nagyon nagy, 22-szer 30 méteres tárgy látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.