Vasárnap állítjuk az órát

Forrás: Thinkstock -
spórolás óraátállítás nyári idoszámítás világosság Mavir
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajnalban 2 óráról 3-ra kell visszaállítani óráinkat. Hamarabb lesz világos.

Március 30-án, vasárnap hajnalban 2 óráról 3-ra állítjuk óráinkat. Hazánkban - az Európai Unió gyakorlatához igazodva - március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart a nyári időszámítás. A több évtizede bevezetett gyakorlattal hazánk egy napi átlagos villamosenergia-fogyasztását spórolhatjuk meg évente, vagyis csaknem 40 ezer háztartás éves felhasználását - számol be az MTI.

Forrás: Thinkstock

Az Unióban egységesen alkalmazott nyári időszámítás lényege, hogy a szokásos ébrenléti idő minél inkább egybeessen a természetes világosság idejével, azaz reggel 7 és este 10 óra között a lehető legkevesebbet kelljen használni a világítást. Az 1980 óta működő rendszer segítségével eddig majdnem 4000 gigawattóra energiát takarítottunk meg, amely az ország 5 heti átlagfogyasztását jelenti.

Hipszter lett Sandra Bullockhttp://www.life.hu/news/20140327-sandra-bullock-amerikai-szinesznot-hipszterre-alakitottak-egy-dizajnereknek-szolo-verseny-kereteben.htmlHollywoodi hírességeket alakítottak át hipszterré egy dizájnereknek szóló verseny keretében.NewsOrigoPillangók lepték el az Erzsébet terethttp://www.life.hu/news/20140327-tizenotezer-feher-papirlepke-lepte-el-az-erzsebet-teret-a-budapesti-tavaszi-fesztival-keretein-belul.htmlTizenötezer fehér papírlepke lepte el az Erzsébet teret. A látvány lenyűgöző volt.NewsMick Jaggerre hagyta lakását elhunyt barátnőjehttp://www.life.hu/news/20140327-mick-jagger-brit-enekesre-hagyta-new-york-i-lakasat-es-tobb-millio-dollaros-ingosagait-lwren-scott.htmlTöbb millió dollárt hagyott L'Wren Scott egykori szerelmére, a The Rolling Stones frontemberére.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.