Jude Law BKV-ellenőr lett Budapesten

Forrás: Facebook/Budapesti Közlekedési Központ -
forgatás BKK április 1. jegyellenőr bolondok napja Budapest Jude Law
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit színészt a Kálvin téri átjáróban kapták lencsevégre. Helló, április elseje!

Ma van Bolondok Napja! Az április elsejei tréfálkozás több országban elterjedt szokás. A Wikipédia szerint az eredete nem tisztázott. Egyik magyarázata szerint kelta népszokás volt, hogy április kezdetén vidám, bohókás tavaszi ünnepeket ültek. Más elképzelés szerint IX. Károly francia király egyik rendeletéből ered: 1564-ben az új esztendőt április 1-jéről január 1-jére tétette. Az akkor szokásban lévő újévi ajándékozás megmaradt, de a rendelet után április elsején már csak bolondos ajándékot adtak egymásnak az emberek. A Budapesti Közlekedési Központ például egy vicces Jude Law-képpel ajándékozott meg bennünket.

Forrás: Facebook/Budapesti Közlekedési Központ

Ahogy a Life.hu is megírta, a helyes brit színész Budapesten forgat egy kémfilmet. Ennek kapcsán indult be a BKK fantáziája. A vicces fotó mellé a társaság ezt írta: „A jelenleg Budapesten dolgozó filmsztár, Jude Law úgy döntött, hogy csatlakozik az új M4-es metró beindulását segítő több száz önkéntesünkhöz, jegyellenőrként. A Kálvin téri átjáróban találkozhattak vele utasaink ma reggel, amikor sikerült fotósunknak lencsevégre kapni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.