Megszólalt a magyar férfi, aki a túszejtővel megküzdött

Forrás: AFP/John Macdougall -
Koszovó ellenőrző vizsgálat Lufthansa Budapest támadó túszejtés München
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerinte az elkövető át sem ment a reptéri ellenőrző kapun, rendőrautó vitte a gépig, és külön szállt fel.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, kedden egy koszovói férfi egy pengével három embert megsebesített a Lufthansa Münchenből Budapestre tartó járatán. A gép visszafordult Németországba, az utasok kedden érkeztek meg Magyarországra. Köztük volt az a magyar férfi is, aki állítása szerint maga is dulakodott a támadóval – írja az Origo.hu.

Illusztráció Forrás: AFP/John Macdougall

A negyvenéves Konka Csaba a Liszt Ferenc repülőtéren újságíróknak azt mondta, nagyjából tíz perce repültek, amikor egy 180-190 centi magas, vékony férfi előkapott egy 10 centis, fém pengéjű kést, és egy stewardesst megvágott a tenyerén és a nyakán, majd elkezdte rángatni a repülőgép ajtaját. Ekkor négy utas - köztük Csaba - odaugrott, és megakadályozták, hogy kinyissa az ajtót, vagy legalábbis tovább rángassa azt. Pár percig tartó dulakodás kezdődött, amelynek végén a koszovói férfi túszul ejtett egy idősebb stewardesst, és a nyakához szorította a pengét. A pilóta közben visszafordult, és amíg le nem szálltak Münchenben, addig a támadó és a túszul ejtett nő egy kisebb helyiségben maradt.

A landolás után minden utast leszállítottak, elkülönítették őket a többi reptéri utastól, a négy, dulakodásban részt vevő utast pedig kihallgatták. A német rendőrök azt mondták Konkának, hogy lehet, még fogják keresni, de elengedték. A magyar férfi szerint nem volt pánikhelyzet a gépen, inkább a személyzeten látott zavarodottságot. A felszállás előtt annyit látott, hogy a koszovói férfi nem a többi utassal szállt fel a gépre, őt külön rendőrautó vitte. A kérdésre, hogy miért nem akadt fenn a reptéri kapun a csaknem tízcentis pengéje, Konka azt mondta: a férfinak nem is kellett átmennie a kapun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.