Káosz a Lufthansánál – budapesti járatokat is töröltek

Forrás: MTI/EPA/dpa/Federico Gambarini -
pilóta Lufthansa Budapest járattörlés Germanwings sztrájk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sztrájkba lépett 5400, a Lufthansánál és a Germanwingsnél szolgálatot teljesítő pilóta. A légitársaságok több ezer járatot, köztük budapestieket töröltek emiatt.

A Lufthansa 3800 szerdai, csütörtöki és pénteki járatát nem indítja el, ez 425 ezer utast érint. A sztrájk a Lufthansa, a Lufthansa Cargo és a Germanwings légitársaság járatait érinti. A Germanwings diszkont légitársaság tájékoztatása szerint 1132 járatukból mintegy 600 száll majd fel – írja az MTI.

Törölték a járatokat Forrás: MTI/EPA/dpa/Federico Gambarini

Budapesti járatai közül a Lufthansa 52-t törölt a szerdától péntekig tartó időszakban: az összes szerdai, csütörtöki, pénteki frankfurti és düsseldorfi járatot, a müncheniek közül a szerda estit, a csütörtök reggelit és kora délutánit, a péntek reggelit és a késő délutánit, valamint a szombat reggelit. A Germanwings szerdai gépei közül a délelőtti stuttgarti és a hamburgi megérkezik majd Budapestre, a kölni és az esti stuttgarti viszont nem indul el.

A szakszervezet azért hirdetett sztrájkot, mert konfliktusba került a munkaadóval a fizetések és a korkedvezményes nyugdíjazás feltételeivel kapcsolatban. A légitársaság becslései szerint az 5400 pilóta részvételével zajló háromnapos sztrájk több tízmillió eurójába kerülhet a cégnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.