Újabb földrengés rázta meg Chilét

Forrás: MTI/EPA/Rodrigo Villalon -
földrengés cunamiriadó földmozgás evakuálás Richter-skála Chile
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Richter-skála szerinti 7,4-es erősségű földmozgás volt a térségben szerda éjjel. Előző nap 8,2-es fokozatú földmozgás rázta meg a vidéket, legalább hatan életüket vesztették és 900 ezernél is többen otthonuk elhagyására kényszerültek. 

Még fel sem ocsúdtak az emberek a keddi földrengésből és az utána jövő cunamiból Chilében, máris jött a második felvonás. Ezúttal 7,8-as erősségű mozgás okozott pánikot. A hatóságok elővigyázatosságból evakuálták a part menti térségben lakókat.

Sátrakat húztak az emberek a földrengés után Forrás: MTI/EPA/Rodrigo Villalon

Az újabb erős földlökés után az emberek sietve hagyták el otthonaikat. Megremegtek az épületek a Peru déli részén fekvő Tacna és Arequipa városokban is. Cunamiriadót rendeltek el, majd néhány órával később visszavonták a hatóságok - írja az MTI.

Megszólalt a magyar férfi, aki a túszejtővel megküzdötthttp://www.life.hu/news/20140402-konka-csaba-magyar-ferfi-is-azon-a-munchenbol-budapestre-tarto-gepen-volt-amelyen-egy-koszovoi-ferfi.htmlSzerinte az elkövető át sem ment a reptéri ellenőrző kapun, rendőrautó vitte a gépig, és külön szállt fel.News--Földrengés és szökőár Chilébenhttp://www.life.hu/news/20140402-mar-oten-vesztettek-eletuket-a-chile-eszaki-reszen-levo-foldrenges-es-szokoar-soran.htmlA természeti katasztrófában már legalább hatan vesztették életüket.News--Káosz a Lufthansánál – budapesti járatokat is töröltekhttp://www.life.hu/news/20140402-sztrajkba-leptek-a-lufthansa-es-a-germanwings-pilotai-tobb-ezer-jaratot-toroltek.htmlSztrájkba lépett 5400, a Lufthansánál és a Germanwingsnél szolgálatot teljesítő pilóta. A légitársaságok több ezer járatot, köztük budapestieket töröltek emiatt.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.