veszély honlap banki adatok biztonsági rés biztonság jelszó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Veszélyessé válnak azok jelszavak, amelyeket sűrűn használunk - közölte a Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnöke.

Magyarországon több ezer honlap – köztük webáruházak, közösségi oldalak, banki és levelező rendszerek –, de több androidos alkalmazás is azzal az OpenSSL szoftverrel működik, amelynél a közelmúltban egy veszélyes biztonsági résre hívta fel a figyelmet az amerikai kormány – írja az Origo.hu.

Illusztráció Forrás: thinkstock

"Az OpenSSL egy nyílt forráskódú titkosító szoftver, amelyet az internetoldalaknál a https cím jelez. Általában ez szerepel minden olyan oldalon, ahol be kell regisztrálni, felhasználónevet, jelszót kell megadni. Az ilyen nyílt forráskodú rendszereknek az a problémája, hogy senki sem javítja őket. Az SSL sebezhetősége már két éve megvan" – magyarázta Zala Mihály. A Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnöke nagy problémának tartja, hogy az emberek többsége ugyanazt a jelszót használja mindenhol, a levelezésénél, a bankjánál is. Az SSL sebezhetősége révén akár az internetbankba is be tudnak lépni a támadók.

Esik a hó a Bükkben és a Mátrábanhttp://www.life.hu/news/20140415-esik-a-ho-a-bukkben-es-a-matraban.htmlApró szemű jég esik, hózáporok vanak észak-keleten.NewsMegvan az eltűnt kislányhttp://www.life.hu/news/20140415-a-89-5-music-fm-aktiv-kozossegi-oldalanak-koszonhetoen-talaltak-ra-a-hetvegen-eltunt-10-eves.htmlA 89.5 Music FM aktív közösségi oldalának köszönhetően találtak rá a hétvégén eltűnt, 10 éves Andreára.News--Ő a budapesti állatkert új sztárjahttp://www.life.hu/news/20140414-a-budapesti-allatkert-uj-sztarja-iliasz-a-tevecsiko.htmlAz Iliász nevet kapta a Fővárosi Állat- és Növénykertben született tevecsikó. Ő az első olyan kis állat, amely a Vidámparktól örökölt területen jött világra.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.