Elölről indul a Rezesova-ügy?

2014.04.22. 13:43

Új eljárást szeretne a Rezesova-ügyben az ügyészség – írja a hvg.hua lap birtokába került ügyészségi indítványra hivatkozva.

Ilyet akkor szokott javasolni a vádhatóság, ha úgy látja, hogy az ítéletben súlyos hibák vannak, így a szlovák milliomosnő esetében is hosszan sorolják, mi mindent rontott el a bíróság – tudósít az Origo. Elfogultság miatt kizárnák az ügyből a védelem vitatott műszaki szakértőjét, de újra elővennék azt a tanút is, aki szerint Rezesova már az ütközés előtt is kakaskodott terepjárójával a Fiattal. 

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

November 22-én a Gödöllői Járásbíróság hat év fogházra ítélte, és öt évre eltiltotta a vezetéstől a szlovák milliomosnőt, miután bűnösnek találták ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségében. Rezesova még 2012. augusztus 21-én hajnalban ütközött neki az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán egy Fiatnak, amelyben négyen vesztették életüket.

A lap értesülését a főügyészség szóvivője megerősítette az MTI-nek. Gyugyi Csilla azt mondta: a vádhatóságnak az az álláspontja, hogy Eva Rezesova a jelenleginél hosszabb büntetést érdemelne, amelyet fogház helyett börtönben kellene letöltenie.

 

Eva RezesováRezesováeljáráshalálos közlekedési balesetügyészséghiba