27 kisfiút ronthatott meg egy tornatanár Csepelen

megrontás Csepel általános iskola erőszak Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány tornatanár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csepeli Burattino általános iskola tornatanárát szexuális erőszakkal gyanúsítják. Állítólag 27 kisfiút ronthatott meg. A nyomozás már hónapok óta tart, közben a kormányhivatal az iskola ellen is vizsgálatot indított, a tanárok közül ugyanis többen végzettség nélkül taníthattak.

Az iskolát fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, Molnár László azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy véglegessé vált az áldozatok száma: a végzettség nélkül, testnevelő tanárként az iskolában dolgozó férfi 27 kisfiút erőszakolt vagy rontott meg. A gyerekek pszichológustól kapnak segítséget, de hozzátette, hogy egyetlen áldozattá vált gyereket sem vittek el az iskolából – írja az Origo.

Forrás: 21.kerület.ittlakunk.hu

A kormányhivatal most az igazgató felelősségét, a pedagógiai munkát és a tanárok alkalmasságát fogja vizsgálni. Molnár László a vizsgálatról azt mondta, hogy több tanár aktájában nem szerepel erkölcsi bizonyítvány, többen pedig diploma és pedagógusi végzettség nélkül tanítottak. Szerinte ezek nem olyan súlyú hibák, amelyeket nem lehet orvosolni, de jogszabályba ütköznek. Hozzátette, hogy igyekeznek még a kormányhivatal vizsgálata előtt pótolni minden hiányosságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.