Így készül a faragott gyertya – elképesztő videó

faragás kézműves videó folyamat gyertya Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy gyertyakészítőnek mindössze 15 perce van arra, hogy megfaragjon egy gyertyát, mielőtt az megszilárdul. Látványos videó következik a faragott gyertyacsodák készüléséről.

A gyertyafaragás mestersége Németországból ered, a kézművesek azonban a mai napig alkalmazzák a nagyon látványos eredményeket produkáló technikát. A folyamat kezdetén a forró viaszformát különböző, a gyertyakészítő által kikevert színekbe mártogatja. Minden színréteget hideg vízbe mártva fixál. A lenti videóban is látható színkavalkádhoz körülbelül 30-35 alkalommal kell megismételni ezt a műveletet, amely során a gyertya egyre puhább lesz, így hamarosan faragásra késszé válik. Hogy a különféle lenyűgöző minták hogyan kerülnek a mutatós gyertyákra, azt itt megleshetitek:

Amikor az orrod csődöt mondhttp://www.life.hu/drlife/20140428-az-orrsovenyferdulessel-kapcsolatos-kerdesek-muteti-informaciok.htmlHajlamosak vagyunk a szaglást kevésbé fontos érzéknek tekinteni a hallásnál, az ízérzékelésnél vagy a tapintásnál, pedig az orrunk az egyik legsokoldalúbb testrészünk: a szaglás és a légzés szerveként védekező funkciót lát el, valamint a beszédképzésben is részt vesz. Így nem csoda, hogy az orr betegségei is legalább ennyire sokfélék lehetnek. Az egyik leggyakoribb probléma – ami minden második embert érint - az orrsövényferdülés.Dr. Life--Így alszik kutyájával a kisfiúhttp://www.life.hu/csalad/20140430-igy-alszik-egyutt-theo-kutya-es-beau-ujabb-fotok.htmlBár egyszer már írtunk Beauról és Theóról, új képeik mellett nem tudunk szavak és olvadozások nélkül elmenni.CsaládOrigoAkciót a szöveg helyett! A Z generáció már más eszközökkel tanul http://www.life.hu/csalad/20140424-a-mai-fiatalok-rosszak-szovegertesben-es-szinte-csak-a-vizualis-eszkozokkel-kepesek-megerteni-es.htmlA közösségi médiából és a Wikipediáról gyűjtik az információt, és kifejezetten nehézséget okoz számukra a hosszabb, szöveges háttéranyagok feldolgozása és az ismeretek szöveges visszaadása – derül ki a BKF a Z generáció tanulási szokásait vizsgáló felméréséből. A fiatalok megváltozott szokásait az oktatás és számonkérés módszertanának is követnie kell, vélik a szakértők.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.