Michelle Obama is felszólalt az elrabolt diáklányokért

Forrás: Facebook/The White House -
elrablás Egyesült Államok iszlamista szervezet Nigéria Michelle Obama hashtag diáklány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel egy hónapja több száz diáklányt rabolt el egy iszlamista szervezet Nigériában. A közösségi média és néhány híresség egy emberként követeli, engedjék szabadon őket.

Az egész világot sokkolta, amikor a Boko Haram iszlamista szervezet több száz diáklányt rabolt el Nigéria északkeleti részén, akiket videoüzenetük szerint rabszolgaként kezelnek és eladják őket. A közösségi médiában már külön hashtag (a közösségi oldalakon használt úgynevezett címke) született a tiltakozásért és a lányok szabadon engedéséért, amely a „bringbackourgirls", vagyis „hozzátok vissza a lányainkat" nevet kapta.

Forrás: Facebook/The White House

Angelina Jolie nemrég egy párizsi sajtókonferencián fejezte ki felháborodását az üggyel kapcsolatosan, ám nem ő az egyedüli híresség, aki elítéli a történteket: Michelle Obama a Fehér Ház Facebook-oldalán tart maga előtt egy magáért beszélő táblát, illetve Palvin Barbi modellbarátnője, Stella Maxwell is beállt a tiltakozók sorába.

Forrás: Instagram/Stella Maxwell
Török Zsolt visszafordulthttp://www.life.hu/news/20140508-trok-zsolt-a-rendkivuli-idojaras-miatt-nem-folytathatja-az-annapurna-expediciot.htmlAz alpinista nem folytatja az Annapurna – expedíciót.NewsCápatámadás ért egy magyar búvárthttp://www.life.hu/news/20140507-sasdi-zsolt-buvart-selyemcapa-tamadas-erte-a-ferfinak-hatalmas-szerencseje-volt-hogy-nem-harapta-le.htmlNövendék selyemcápa támadta meg Sásdi Zsoltot, akinek hatalmas szerencséje volt. News--Szebb lesz és szélesebb - megújul a margitszigeti futókörhttp://www.life.hu/news/20140507-megujul-a-margitszigeti-futokor.htmlJó hír a futóknak és mindenkinek, aki szívesen barangol a Margitszigeten. Elkészültek a margitszigeti futókör tervei, amit a Városépítészeti Főosztály nyilvánosságra is hozott. E szerint a pálya az őszi iskolakezdésre kész lesz.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.