Rengeteg eső és orkán erejű szél jön!

Forrás: Thinkstock -
eső vihar időjárás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfő reggel borongós idő lesz, még többfelé várható eső, zápor. Napközben nyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap.

Délutánig erős lehet az északnyugati szél. 15 és 20 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete. Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Nyugaton és északon többfelé, máshol csak elszórtan várható csapadék. 14 és 21 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála. Szerdán délkelet felől egy mediterrán ciklonhoz tartozó, kiterjed csapadékrendszer érkezik, a nyugati határszél kivételével sokfelé eshet az eső. Jelentős csapadék várható.

Forrás: Thinkstock

A szél egyre többfelé megerősödik, majd viharossá fokozódik. Csütörtökön a ciklon hazánk felé mozdul, így országos, komoly csapadékra számíthatunk. Szinte mindenhol viharossá, vagy erősen viharossá fokozódik az északi szél, könnyen mérhetünk majd 100-120km/h-s széllökéseket is. Kellemetlen, viharos időnk lesz, a hőmérséklet délután néhol csak 6-9 (!) fok között alakul. A viharos szélben még hidegebbet érzünk majd - írja a Köpönyeg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.