50 éves a Nutella!

2014.05.15. 12:29

A gyerekek és persze a felnőttek egyik nagy kedvencét ünneplik Olaszországban és a világ számos országában.

A Nutella születésnapját ünneplik szerte a világban – az olasz sikertermék fél évszázaddal ezelőtt jelent meg a piacon. Az olasz postán csütörtöktől kapható az 1964-2014 Nutella feliratú hetvencentes születésnapi bélyeg, amelyen a jól ismert csavaros kupakú mogyorókrémes tégely látható - írja az MTI. 

Forrás: Facebook/Nutella

A születésnapi ünnepléssorozatra indított nemzetközi Nutella Day (Nutella-nap) első állomása szombaton a piemonti Alba városában lesz. A Ferrero mai napig itt működő gyárából 1964 tavaszán került ki az első mogyorókrém-tégely.

Albában bemutatják a Nutellam Cantata című, külön erre az alkalomra komponált kamarazenei darabot, amely természetesen a mogyorókrémet dicsőíti. Az olaszországi programok vasárnap este Nápoly főterén érnek véget Mika Nutella-koncertjével.

Nutella-partit rendeznek a moszkvai Gorkij-parkban és New Yorkban is, ahol megnyílik az Egyesült Államok második Nutella-bárja.

Nutella-történelem

A Nutella mogyorókrém az egyik legismertebb és legsikeresebb olasz termék. A Ferrero édességgyár és Olaszország egyik jelképe, az olasz kreativitás ikonja. Az édesipari céget alapító Pietro Ferrero már a húszas évektől egy kenyérre kenhető és olcsó édes krémet tervezgetett, amelyet az édesanyák a gyerekeiknek adhatnak uzsonnára, de a munkások is szívesen fogyaszthatnak drága felvágott helyett.


Az évente 350 ezer tonna mennyiségben előállított Nutellát a világ csaknem száz országában fogyasztják, az olasz családok 80 százaléka vásárolja. A Nutellának 30 millió rajongója van a Facebookon. Az évfordulóra elindult a nutellastories.com honlap is.

 

 

Nutellamogyorókrémszületésnapünneplés