mogyorókrém ünneplés Nutella születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekek és persze a felnőttek egyik nagy kedvencét ünneplik Olaszországban és a világ számos országában.

A Nutella születésnapját ünneplik szerte a világban – az olasz sikertermék fél évszázaddal ezelőtt jelent meg a piacon. Az olasz postán csütörtöktől kapható az 1964-2014 Nutella feliratú hetvencentes születésnapi bélyeg, amelyen a jól ismert csavaros kupakú mogyorókrémes tégely látható - írja az MTI.

Forrás: Facebook/Nutella

A születésnapi ünnepléssorozatra indított nemzetközi Nutella Day (Nutella-nap) első állomása szombaton a piemonti Alba városában lesz. A Ferrero mai napig itt működő gyárából 1964 tavaszán került ki az első mogyorókrém-tégely.

Albában bemutatják a Nutellam Cantata című, külön erre az alkalomra komponált kamarazenei darabot, amely természetesen a mogyorókrémet dicsőíti. Az olaszországi programok vasárnap este Nápoly főterén érnek véget Mika Nutella-koncertjével.

Nutella-partit rendeznek a moszkvai Gorkij-parkban és New Yorkban is, ahol megnyílik az Egyesült Államok második Nutella-bárja.

Nutella-történelem

A Nutella mogyorókrém az egyik legismertebb és legsikeresebb olasz termék. A Ferrero édességgyár és Olaszország egyik jelképe, az olasz kreativitás ikonja. Az édesipari céget alapító Pietro Ferrero már a húszas évektől egy kenyérre kenhető és olcsó édes krémet tervezgetett, amelyet az édesanyák a gyerekeiknek adhatnak uzsonnára, de a munkások is szívesen fogyaszthatnak drága felvágott helyett.


Az évente 350 ezer tonna mennyiségben előállított Nutellát a világ csaknem száz országában fogyasztják, az olasz családok 80 százaléka vásárolja. A Nutellának 30 millió rajongója van a Facebookon. Az évfordulóra elindult a nutellastories.com honlap is.

A pandakutya az meg mi?http://www.life.hu/news/20140514-kinaban-statuszszimbolumnak-szamit-a-pandakutya.htmlMai találásunk egy különös állatka: a pandakutya. Még soha nem láttunk ilyen teremtményt, és bár első pillantásra elképesztő cukinak tűnik, amikor belegondoltunk, hogy miképpen is "készül" aranyos pofikája, inkább elszomorodtunk.NewsNorthfotoMit keres egy óriási gumikacsa a Városligeti tavon?http://www.life.hu/news/20140514-a-kacsafutam-kapcsan-sztarok-kozremukodesevel-egy-hatalmas-gumikacsat-allitottak-fel-a-varosligeti.htmlUtánajártunk, mi célt szolgál az igazi kacsák között egy hatalmas felfújható gumiszerzet a Városliget szívében.News--Bicikli papírból! – Kipróbálnád?http://www.life.hu/news/20140514-izhar-gafni-izraeli-feltalalo-megalkotta-a-papirbiciklit.htmlEgy izraeli feltaláló kartonpapírból készített trendi bringát. A habkönnyű csodamasinának mindenki a csodájára jár.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.