Horrorvihar volt a Balatonnál

Fotó: Hajdú D. András - Origo -
eső vihar Yvette ciklon Szél Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leszakadt gallyak, elöntött utcák és döglött halak – így nézett ki a magyar tenger partja a brutális szélvihar után, amely estére már csendesedik kicsit.

Kövesd a vihar alakulását percről percre az Origón!

Az Yvette nevű vihar főleg a Dél-Balaton-parti településekre csapott le. A sötét, néptelen városrészek az elöntött utcákkal, a szél által rángatott táblákkal vagy lombkoronákkal horrorfilmbe illő díszletként szolgáltak a pillanatnyi szünet nélkül tomboló szélviharnak – tudósít az Origo. A Balaton kilépett a medréből, kerteket, utcákat öntött el a víz.

Nézd meg galériánkban, hogyan tombolt Yvette a déli parton! Fotó: Hajdú D. András - Origo

Csütörtökön mi vár még ránk?

Országszerte kiadós eső esik, a legerősebb széllökések meghaladják a 90-100 kilométer/órát. Előbb keleten kezd kevésbé fújni a szél, majd a Dunántúlon péntekre virradóan. Több tucat dunántúli és észak-magyarországi járásra adott ki második szintű (narancs) riasztást a viharos széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. 90-100 kilométer/órásnál is erősebb széllökések lehetnek az Alpokalján, a Dunántúli-középhegység térségében és a Balaton környékén. A riasztást többek között Fonyód, Siófok, Székesfehérvár, Veszprém és Zalaegerszeg környékére adták ki.

A Dunántúlon egész nap szinte mindenütt lehet számítani 70-80 kilométer/óránál erősebb széllökésekre. A Dunától keletre inkább csak az északkeleti megyékben várható gyakran viharos, vagyis 70 kilométer/óra feletti széllökés. Arrafelé néhol szintén előfordulhat 90 km/h feletti szélroham, főként Sátoraljaújhely környékén.

Csütörtök késő délutántól, estétől kezd érezhetően csendesedni a szél az ország a keleti, délkeleti részén. Másutt csak péntekre virradó éjjel valószínű, hogy mérséklődni kezd a légmozgás.

Támad Yvette, a ciklonhttp://www.life.hu/news/20140514-az-yvette-nevre-keresztelt-ciklon-szerda-delutan-eri-el-hazankat-szelvihart-hoz.htmlA szélviharnak csak a neve kedves. Viharos szelet és kellemetlen időjárást hoz hazánkba már szerda délután.News--Már 15 megyére adtak ki riasztást - jön az ítéletidőhttp://www.life.hu/news/20140514-szerdan-mar-15-megyere-adott-ki-riasztast-az-orszagos-meteorologiai-szolgalat-az-eros-szel-es-sok.htmlElsőfokú riasztás van érvényben az ország nagy részén. Az eső és a szél is gondot okoz. Csütörtökön még rosszabbra kell készülni!News--Bányaszerencsétlenség Törökországban - Több mint 200 halotthttp://www.life.hu/news/20140514-robbanas-tortent-egy-szenbanyaban-torokorszagban.htmlMűszakváltás idején felrobbant egy trafó, emiatt több száz török bányász rekedt 2000 méter mélyen egy szénbányában. A halálos áldozatok száma 200 felett van. Eddig 360 embert sikerült kimenekíteni.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.