Sztárok követelték az elrabolt nigériai iskoláslányok kiszabadítását

Forrás: AFP/Pius Utomi Ekpei -
Arnold Schwarzenegger Jason Statham nigériai iskoláslányok Salma Hayek Cannes-i filmfesztivál The Expendables A feláldozhatók 3. Harrison Ford Sylvester Stallone Cannes 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világsztárok követelték az elrabolt nigériai iskolás lányok kiszabadítását vörösszőnyeges bevonásukkor a 67. cannes-i filmfesztiválon - írja az MTI.

A versenyen kívül vasárnap bemutatott The Expendables - A feláldozhatók 3. című amerikai akciófilm főszereplői (Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford, Mel Gibson, Antonio Banderas és Wesley Snipes, valamint Jason Statham, Dolph Lundgren és a rendező Patrick Hughes) miután autogramot osztogattak és üdvözölték a Fesztiválpalota előtt rájuk váró több száz rajongót - "Hozzátok vissza a lányainkat!" feliratot tartottak maguk elé, miközben a több tucat fotós és operatőr kamerája előtt felvonultak a vörös szőnyegen a díszbemutatóra.

Forrás: AFP/Pius Utomi Ekpei


Szombat este Salma Hayek, Eva Longoria és a francia elnök állítólagos kedvese, Julie Gayet francia színésznő voltak az elsők a cannes-i filmfesztiválon, akik a Nigéria északi részén 2009 óta lázadást folytató, Boko Haram iszlamista szervezet által elhurcolt lányok elengedését kérték.

Előzmények:

A Boko Haram április 14-én 276 növendéket rabolt el egy bentlakásos középiskolából Chibok városban, ahol jelentős keresztény közösség él. Közülük 223-an azóta is a fogságukban vannak. A szervezet vezetője nemrég közzétett videóüzenetében közölte: rabszolgaként fogják kezelni, eladják és házasságra kényszerítik a diáklányokat. Nigériában többen bírálták a kormány kezdeti tétlenségét a diáklányok elrablásával kapcsolatban.
Rubik-kockával játszhatsz a Google-onhttp://www.life.hu/news/20140519-40-eves-rubik-erno-talalmanya-a-rubik-kocka-a-google-on-virtualisan-jatszani-is-lehet-vele.htmlMa 40 éves a Rubik-kocka, ebből az alkalomból világszerte a magyar találmány látható a Google keresőjének nyitóoldalán, amellyel játszani is lehet.News--A cölibátus eltörlésére kérik Ferenc pápáthttp://www.life.hu/news/20140519-ferenc-papat-keri-23-olasz-no-mind-papok-szeretoi-hogy-torolje-el-a-colibatust.htmlOlasz nők írtak levelet az egyházfőnek, hogy törölje el a cölibátust. Szerintük az egyház is jól járna azzal, ha a katolikus lelkipásztorok is felvállalhatnák feleségüket és gyermekeiket és nem kellene bujkálniuk - írja az MTI alapján az Origo. News--Veszélyesebb versenyszámokkal tér vissza a Játék határok nélkülhttp://www.life.hu/news/20140516-magyarorszagon-forgatjak-a-jatek-hatarok-nelkul-nemzetkozi-vetelkedot.htmlA Játék határok nélkül új részeit ezen a héten veszik fel Budapesten. A forgatás második napján haragos bikák kergették a színes labdákat gyűjtögető játékosokat, akadt dolga az orvosnak is, az oroszok pedig kihúzták a gyufát az egyiptomi műsorvezetőnél.NewsFotó: Tuba Zoltán - Origo




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.