Hosszú Katinkát kizárták – 5 éve nem történt vele ilyen

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka -
úszónő úszóverseny diszkvalifikálás Hosszú Katinka Norvégia kizárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világklasszis úszónkat diszkvalifikálták a 200 méter hát megnyert döntője után a bergeni úszófesztiválon. Nem érti, miért.

Hosszú Katinka négy győzelmet aratott a norvégiai nemzetközi rövidpályás úszóversenyen még szombaton. A Vasas világ- és Európa-bajnoka 200 gyorson, 100 háton, 200 pillangón és 100 vegyesen is nyert. Ezen kívül 50 pillangón második, a leggyengébb számában, mellúszásban 100 méteren hatodik lett, de nyitónapi mérlege még ennél is jobb lett volna, ha nem zárják ki a 200 méter hát ugyancsak megnyert döntője után – tudósít az Origo.

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

"Boldog voltam a 2:05.8-as időmmel, amit úgy értem el a bergeni úszófesztiválon, hogy előtte már nyolc futamom volt. Erre fel diszkvalifikáltak, de nem tudom, miért. Ilyesmi öt éve nem esett meg velem" - írta Twitteren.

Hosszú Katinka még a pénteki selejtezőkben 50 gyorson rövidpályás országos csúcsot állított fel 24.71 másodperccel. A régi rekordot a 2009-es Európa-bajnokság óta Dara Eszter tartotta 24.90-nel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.