dinnyeszezon görögdinnye piac sárgadinnye termés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sárgadinnyével indul a hazai dinnyeszezon, június első hetében már kereskedelmi mennyiségben lesz a piacon.

A görögdinnyeszezon pedig várhatóan július 5-én kezdődik - mondta a Dinnyetermelők Országos Egyesületének elnöke az MTI-nek. Dél-Békésben a tavalyi szezonhoz hasonlóan kiváló minőségű, zamatos lesz a dinnyetermés, a csapadékos, meleg időjárás a hektáronkénti hozamot is kedvezően befolyásolja.

Forrás: Thinkstock

Oravecz Tamás szerint lesz elegendő magyar dinnye a hazai piacon, a termelők a kereskedelmi megrendeléseket folyamatosan tudják majd teljesíteni, a kért ütemben rugalmasan beszállítani. Az elnök megjegyezte: a görögdinnyék idén a szokásosnál kisebbek lesznek. Az egyesület adatai szerint a gazdák 2014-ben hatszáz hektáron termelnek sárgadinnyét és hatezer hektáron görögdinnyét. A termésmennyiség ötven százalékát Dél-Békésben, Medgyesegyházán és környékén állítják elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.