tolmács Microsoft Star Trek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Váratlan, érdekes új funkciót jelentett be népszerű, ingyen telefonálós programjához a Microsoft. A Skype Translator személyi tolmácsként közel valós időben fordít majd, amikor más nyelven beszélő emberrel társalgunk - tudta meg a hvg.hu.

A Skype Translate közel valós időben fordítja majd a beszélgetést, amit hangban folytatunk egy más nyelven kommunikáló partnerünkkel.

Forrás: AFP/Julian Stratenschulte

A Translator egy fontos dologban eltér majd a Star Trekből ismert univerzális fordítótól: nem tud majd automatikusan minden nyelven. Az angol mellett a népszerű világnyelvek, mint például a francia, a német és a spanyol biztosan benne lesznek az első körben, később pedig nyilván bővül majd a paletta.
A Skype Translator nem teljesen valós időben fordít. A beszélgetés egyik résztvevőjének be kell fejeznie a mondatot, a Skype ezt kivárja, majd mutatja is a szöveges fordítást a másik fél kijelzőjén.

A Translator működését az alábbi videón 1 perc 11 másodperctől láthatod

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.