Parázs vita a Comet zsűrijében

Forrás: redlemon -
vita Szabó Simon Viva Comet Viva Comet 2014 Comet-gömb zsűri Fehér isten legjobb Rév Marcell videóklip Papp László Budapest Sportaréna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komoly fejtörés után döntötte el a 14. VIVA Comet szakmai zsűrije, hogy melyik videoklip legyen az elmúlt év legjobbja. 

Még hosszabb vita előzte meg a szavazást, mint tavaly, végül azonban eldőlt, ki a nyertes: Varga Magdolna, Szegedi Kata, Rév Marcell, Viszlay Márk és Szabó Simon már tudják, melyik jelölt kapja meg a hőn áhított Comet-gömböt a Papp László Budapest Sportarénában. Az eredményt a rajongók azonban csak a zenei gála napján, június 11-én tudhatják meg.

Forrás: redlemon

Idén is összeült a VIVA Comet szakmai zsűrije, hogy eldöntsék, ki legyen a Legjobb klip kategóriájának győztese. Az ismert divattervező, Szegedi Kata, Varga Magdolna látványtervező, a rendezőként és színészként dolgozó Szabó Simon, a divatfotós Viszlay Márk, valamint a Fehér isten és a Viharsarok operatőre, Rév Marcell voltak a bírák. A zsűri komoly hangsúlyt fektetett arra, hogy a képsorok és a zene összhangban legyenek, a vizualitás pedig hozzáadjon a hallott anyaghoz.

„Az én szívemhez egy, számomra teljesen ismeretlen előadó videója állt közel. A hangulat, az operatőri és berendezői munka egyaránt hatással voltak rám, bár nem mindenben találtam tökéletesnek. Egy szempont szerint döntöttem, a pillanatnyi érzéseim vezéreltek” – mondta Szabó Simon színész-rendező.

„Szerintem a legfontosabb, hogy a vizuális hangulat passzoljon a zenéhez. Persze ez teljesen szubjektív, azt azonban kijelenthetem, hogy a hazai klipgyártás vizuálisan egyre fejlettebb. Számomra mérvadó, hogy a videó professzionális, friss látványvilággal rendelkezzen” – mondta Varga Magdolna, aki a Prop Club produkciós cég tagjaként Emmy-jelölésnek is örülhetett már, a Borgiák című történelmi sorozat díszletének megtervezése miatt.

Rév Marcell operatőrként dolgozott a Fehér isten című filmen, amely Cannes-ban az Un Certain Regard kategóriában győzött. „Két dolgot vettem figyelembe a döntésemnél: a szakmai szempontokat és a személyes viszonyomat egy-egy kliphez, amelyet természetesen az ízlésem határoz meg. A zsűri döntésével egyet tudok érteni, a nyertest találtam a legjobb, legeredetibb klipnek.”

A filmes szakértők mellett a hazai divatvilág nagyágyúi is szavaztak. Szegedi Kata divattervező így nyilatkozott a döntésről: „A nyertes klip zene, látvány, harmónia, és styling szempontból is a legjobb. Ráadásul ebbe fektették a legtöbb munkát.” Viszlay Márk divatfotós szintén elsősorban a vizualitást vizsgálta: „Divatfotós szemmel döntöttem. Magánemberként is először a vizuális elemeken ragad meg a szemem, a frissebb klipeket szeretem, így a látvány és a zene összhangja volt számomra a legfontosabb, bár alul maradtam a többiekkel szemben.” – mondta el a fotós.

Az, hogy melyik klip kapja az év egyik legfontosabb zenei eseményének, a 14. VIVA Comet-gála díját, június 11-én derül ki a Papp László Budapest Sportarénában, ahol egy minden eddiginél látványosabb show keretében ünnepli majd a zenei világ az elmúlt 12 hónap legjobb magyar előadóit.
Fellép Inna, Ola, David Correy és Tóth Gabi, a Hooligans, Fluor, a Halott Pénz, Diaz, Majka és Curtis, Ganxsta Zolee & Dynamic, BLR, a Children of Distance, a Punnany Massif és sokan mások.
Csak úgy röpködnek a milliók Győzikénélhttp://www.life.hu/bulvar/20140530-gaspar-gyozo-az-edes-eletben-tobbmillios-festmenyt-vasarolt.htmlBár az Édes élet adásait többnyire figyelemmel követjük, az alábbi sztorinak az előzményét képtelenek voltunk felidézni. Így nem is teljesen értjük, mi történik, de a különösen szórakoztató videót szerettük volna megmutatni nektek is. TV + BulvárOrigoBréking! Berki dolgozni menthttp://www.life.hu/bulvar/20140530-berki-krisztian-a-tv2-edes-elet-cimu-musoraban-dolgozni-ment.htmlAmióta az Édes életben feltűnt Berki Krisztián, a fél ország azt firtatja, vajon miből telik neki luxusautókra, új lakásra, utazásokra. A reality kamerái most munkába kísérték a testépítőt. TV + BulvárOrigoSzabó Ádám összeköltözött a barátnőjévelhttp://www.life.hu/bulvar/20140529-szabo-adam-harmonikas-a-csillag-szuletik-felfedezettje-osszekoltozott-a-baratnojevel-nikivel.htmlFelköltözött a fővárosba és összebútorozott a barátnőjével, a táncosnőként dolgozó Nikivel a Csillag születik harmonikás felfedezettje, Szabó Ádám.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.