madárfióka állatmentés fészek vihar Yvette ciklon feketerigó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Yvette-ciklon viharai miatt rengeteg kismadár pusztult el vagy pottyant ki a fészekből. Ha ezzel találkozunk, természetes, hogy segíteni szeretnénk, no, de hogyan? Íme, a megoldás.

A madármentéssel foglalkozó Mályi Természetvédelmi Egyesület honlapján található egy alkalmazás, ami segít, hogy ne egyedül kelljen eldöntened, mit tegyél, ha sérült madárfiókát találsz az út mentén. Ezzel az alkalmazással a MTE-nek az a célja, hogy az ország bármely részén, ha bajban lévő állatfiókát találsz, tudd, hogy hova fordulj, kit kell keresned.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Minderről bővebben itt olvashatsz!

Óvatosan a madarakkal!

Fotós kolléganőnk a madármentés kapcsán az alábbi történetet osztotta meg velünk:

"A szomszédunk szólt két hete, hogy befészkelt a virágládájába egy feketerigó. Gyorsan utánanéztem interneten, hogy mennyi a költési ideje a feketerigóknak, és a napokban már nagyon vártam, hogy kikeljenek. Tegnap este kaptuk a hírt, hogy az 5 kis fióka megérkezett, úgyhogy ma reggel át is mentem egy fotó erejéig. Már ettől az egy fotótól is bűntudatom van kicsit, hogy megzavartam őket."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.