Elkészült Puli, a magyar holdjáró

Forrás: MTI -
magyar Japán puli Design Terminál holdjáró Hold fejlesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkészült az a különleges szerkezet, amit eljuttatnak a Hold felszínére, ahol legalább 500 métert kell megtennie.

A magyar Puli, a német Part Time Scientists és a japán Team Hakuto saját fejlesztésű holdjárója is látható csütörtök délutánig a Design Terminálban, ahol a Google Lunar X Prize verseny résztvevői gyűltek össze.

A Puli holdjáró két prototípusa Forrás: MTI

„Hawaiin sikerrel teszteltük a rovert. Jelenleg a végleges verzió előtti utolsó, harmadik prototípus tervezése zajlik, amit már felkészítünk a világűrre" – mondta dr. Pacher Tibor, a Puli Space alapítója és vezetője. Ennek érdekében az űrjárgányt speciális alumíniumötvözetből készítik majd, és sugárzásvédelemmel ellátott elektronikával szerelik fel. Pacher Tibor szerint a Puli egyik nagy erőssége, hogy a láb és a kerék ötvözetének tekinthető „lábkereke" segítségével a nehéz terepen is jól boldogul.

A megméretésen részt vevő, magánpénzből gazdálkodó csapatoknak az lesz a feladata, hogy eljuttassák saját szerkezetüket a Hold felszínére, ahol annak legalább 500 métert kell megtennie, miközben felvételeket küld vissza a Földre - írja az MTI.

Feladta a versenyt Fa Nándorhttp://www.life.hu/news/20140604-fa-nandor-hajoskapitany-feladta-a-new-york-barcelona-vitorlasversenyt-technikai-okok-miatt.htmlVisszalépett Fa Nándor és Goszleth Marcell a New York-Barcelona vitorlásversenytől, amelyen a Spirit of Hungary nevű hajóval indultak volna.News--Magyar lány nyerte a tűsarkú futásthttp://www.life.hu/news/20140604-a-tusarku-futast-pozsonyban-egy-magyar-lany-nyerte-meg.htmlA nőknek 130 méteres szakaszt kellett magas sarkúban megtenniük. Voltak nagy hasra esések!NewsVigyázz, kész, rajt! Jön a B The First-döntő élőbenhttp://www.life.hu/news/20140603-a-b-the-first-online-tehetsegkutato-verseny-dontoje-este-6-orakor-kezdodik-a-pesti-magyar.htmlA B The First egyedülálló webes tehetségkutató verseny döntője este 6 órakor kezdődik a Pesti Magyar Színházban. Kiderül végre, melyik a legjobb sulizenekar. Iszak Esztit, a VIVA TV műsorvezetőjét, a verseny egyik zsűritagját a főpróbán kaptuk el.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.