Feladta a versenyt Fa Nándor

Forrás: MTI -
probléma feladás hajó Barcelona Fa Nándor hajóskapitány New York technika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Visszalépett Fa Nándor és Goszleth Marcell a New York-Barcelona vitorlásversenytől, amelyen a Spirit of Hungary nevű hajóval indultak volna.

Ahogy a Life.hu is megírta, a leghíresebb magyar hajóskapitány a Spirit of Hungaryval tért vissza az óceáni versenyvitorlázáshoz társával. Azonban az Atlanti-óceán átszelése után New Yorkban már nem volt elég idejük felkészülni, hogy a mezőnnyel fel tudják venni a versenyt – írja az MTI.

Forrás: MTI

"A hajónak időre van szüksége, hogy a javítási munkálatokat eredményesen el tudjuk rajta végezni, és a sorozat további versenyeire újra formába lehessen hozni. Ez sok idővel, türelemmel, elemzésekkel és módosításokkal jár egy nálunk sokkal fejlettebb technikai háttérrel rendelkező versenycsapat esetében is" - magyarázta Fa Nándor, hozzátéve: csalódott, amiért vissza kellett lépniük, de biztos benne, hogy ez volt a helyes döntés.

Mindezek mellett és ellenére összességében mindketten elégedettek a hajó stabilitásával, teljesítményével, kezelhetőségével. A következő hónapokban a hajó tökéletesítésével foglalkoznak majd.

Jön a mindent látó sebességmérőhttp://www.life.hu/news/20140604-uj-sebessegmeroket-vethetnek-be-meg-iden-az-utakon-amelyek-mindent-latnak.htmlÉv végig bevethetik a szuper sebességmérőket. Az új készülékektől a balesetek és a közlekedési jogsértések számának csökkenését várják.NewsMTI/Mihádák ZoltánDavid Beckham visszatér a pályára?http://www.life.hu/news/20140604-david-beckham-egykori-futballsztar-a-visszatereset-fontolgatja.htmlAz egykori futballsztár, aki tavaly vonult vissza a profi labdarúgástól, a visszatérését fontolgatja. Mi nagyon örülnénk neki, ha ismét a pályán láthatnánk!NewsOrigoSegítség! Madárfiókát találtamhttp://www.life.hu/news/20140603-az-yvette-ciklon-viharai-miatt-megserult-madarakat-igy-lehet-megmenteni.htmlAz Yvette-ciklon viharai miatt rengeteg kismadár pusztult el vagy pottyant ki a fészekből. Ha ezzel találkozunk, természetes, hogy segíteni szeretnénk, no, de hogyan? Íme, a megoldás.NewsFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.