Jön a mindent látó sebességmérő

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
közút rendőrség sebességmérő biztonsági öv látás gyorshajtás szabályszegés közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Év végéig bevethetik a szuper sebességmérőket. Az új készülékektől a balesetek és a közlekedési jogsértések számának csökkenését várják.

Retteghetnek a szabályszegők az utakon! Már idén felavathatják a "mindent látó" sebességmérőket – értesült a Népszava. A lap szerint a 160, változtatható helyű, 12 funkciós berendezés egyebek mellett felismeri a gyorshajtókat, a záróvonalon előzőket, a piroson áthajtókat, sőt azokat is, akik nem kötötték be magukat.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ezen kívül számlálja a forgalmat, érzékeli a forgalomtorlódást, a behajtási tilalom és a kötelező haladási irány megszegését, és látja azt is, ha valaki jogosulatlanul használja az autópálya leállósávját vagy a busz forgalmi sávját. Sebességmérőkből a 160 mobil készülék mellett 365 fix telepítésű eszközt is vásárolnak, a projekt 2015. március 31-én zárul - írja a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.