Ma van a környezetvédelmi világnap

Forrás: premiercom.hu -
erdészet környezetvédelem fenntartható fejlődés Környezetvédelmi Világnap Pilisi Parkerdő facsemete
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június 5-én ünnepeljük a 42. környezetvédelmi világnapot. Ebből az alkalomból 10 ezer darab facsemetét kapott az egyik budapesti erdészet. A cél, hogy felhívják a figyelmet az ellenőrzött forrásból származó papíripari termékek fontosságára.

Tízezer facsemetét adományozott a környezetvédelmi világnap alkalmából a Tetra Pak a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészetének. Így szeretnék hangsúlyozni az ellenőrzött forrásból származó papíripari termékek használatát.

Forrás: premiercom.hu

Százból csupán 2 liter folyékony élelmiszer viseli a cég csomagolóanyagain az úgynevezett FSC emblémát, amely azt jelöli, hogy a csomagolás papír alapanyaga felelős erdőgazdálkodásból vagy egyéb, ellenőrzött forrásból származik. Az FSC tanúsítással rendelkező erdészetekben felelős gazdálkodást folytatnak: figyelnek az erdő társadalmi, környezeti és gazdasági egyensúlyára. Aki tehát ilyen terméket választ, az hozzájárul a fenntartható fejlődéshez.

Egy nap a környezetért!

Az ENSZ kezdeményezésére, 1972. óta június 5-én ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot, melynek célja széles körben felhívni a figyelmet bolygónk védelmére, a fenntartható fejlődés fontosságára. Földünk fenntarthatóságában kulcsszerepet tölt be a nyersanyagokkal, a természeti erőforrásokkal való takarékos és fenntartható bánásmód.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.