Találd meg a lelki társaidat a Facebookon!

Forrás: Thinkstock -
személyiség lelki társ Facebook alkalmazás Pennsylvaniai Egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az öt alapvető tulajdonságot méri Facebook-posztjaink alapján egy új gyorsteszt, amely arra is alkalmas, hogy összevessük magunkat ismerőseinkkel - írja a hvg.hu. Az alkalmazást mi is kipróbáltuk, igazán jó játék.

Új személyiségelemző tesztet készítettek a Pennsylvaniai Egyetem kutatói 75 ezer önkéntes Facebook-posztjainak elemzésével. Ez alapján a Five nevű cég létrehozott egy alkalmazást, amely a Facebookon közzétett posztok kulcsszavaiból kiindulva rajzolja fel a személyiségünket. Így:

Forrás: Facebook

A teszt a pszichológiában ismert öt alapvető tulajdonságot méri - nyitottság, lelkiismeretesség, extraverzió, barátságosság és a neurózisra való hajlam -, és ez alapján kiválasztja öt legfőbb jellemzőnket. Facebook-ismerőseink posztjait is gyorselemzésnek veti alá, és azt is megállapítja, hogy közülük kik hasonlítanak ránk a legjobban.

A baloldali hasábban ismerőseink nevére kattintva, majd a jobb felső sarokban a "Compare to me" gombra klikkelve egyenként is megnézhetjük, kivel mennyire vagyunk azonosak - legalábbis a facebookos énünk tekintetében. A program arra is alkalmas, hogy híres emberek személyiségrajzával vessük össze a sajátunkat. Hajrá - itt ti is kipróbálhatjátok!

Óvatosan a vízipipával! http://www.life.hu/news/20140611-nikotin-es-szen-monoxid-jut-a-szervezetbe-a-vizipipaval.htmlAz elmúlt években Magyarországon is egyre többen használják a vízipipát, amelynek füstjével szintén káros anyagok jutnak a szervezetbe, ezért az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) figyelemfelhívó és ismeretterjesztő akcióba kezdett - írja az MTI.News--Purin, a szuperkutya is vb-lázban éghttp://www.life.hu/news/20140611-a-futball-vb-re-keszul-purin-a-beagle-is.htmlNem csak a futballrajongók, de a cuki beagle is futballlázban ég. Ha kell, cselezget, rúg, sőt, ha beállítják a kapuba, véd is. Nagyon aranyos... NewsOrigoCsúszik a Bubi átadásahttp://www.life.hu/news/20140611-a-bkk-nak-es-a-t-systems-juliusban-adja-at-a-bubikat.htmlÁprilis 7-én kellett volna átadni a Bubit, a budapesti bérbringarendszert, most július a következő céldátum, addig pedig a T-Systemsnek kötbért kell fizetnie. Ha nem oldódnak meg a problémák, július 17-én akár fel lehetne mondani a szerződést, de azt sem a BKK, sem a főváros nem szeretné. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.