Vigyázat! Visszaélhetnek az iWiW-es adataiddal!

2014.06.17. 16:55

Az első magyar közösségi oldal bezárását kihasználva feltűnt néhány káros, adathalász portál. Erre kell vigyáznod!

Igényelj időben időkapszulát és mentsd el adataidat, képeidet! Katt IDE a részletekért!

Egyre több felhasználó esik áldozatul az iWiW bezárását kihasználó, ártalmas adathalász oldalaknak. Erre a gépház is figyelmeztet. Érdemes elolvasni! „Mi technikailag mindent megteszünk, hogy védjük az adataitokat, de kérünk titeket, hogy saját és ismerőseitek érdekében az iWiW-en használt e-mail címeteket és jelszavatokat ne adjátok meg egyetlen oldalon sem, mert az ilyen oldalak visszaélnek az iWiW profilotokból megszerzett adatokkal!"

Fotó: Mudra László - Origo

„Egy másik oldalon, a mobiltelo.hu-n például 100 kredit jár azért, ha feltöltöd az időkapszuládat, viszont ezért cserébe azon nyomban minden ismerősöd adata is a kezükbe kerül, barátaid email címére pedig nem haboznak rögtön kéretlen levelet küldeni a szolgáltatásukról. Az iWiW csapata szerint minden esetben érdemes végiggondolni, hogy kinek és milyen ellenszolgáltatásért cserébe adjuk oda a saját jelszavunkat, rosszabb esetben pedig az összes ismerősünk elérhetőségét is. Pár ingyenes sms biztosan nem ér meg annyit, hogy leégessük magunkat az ismerőseink előtt, mert nem voltunk elég gyanakvóak" - áll a gépház üzenetében.


A hvg.hu pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy egy, az iWiW nevére erősen emlékeztető oldal, az iWiW2.com üzemeltetői a hozzájuk látogatóktól azt kérik: adják meg nekik iWiW-es belépési adataikat, így jelszavukat is.

Miért zár be az iWiW?
Nem tervezi eladni közösségi oldalát az Origo Zrt. A cég komoly érdeklődők híján, és adatvédelmi okokból döntött májusban az iWiW bezárása mellett. Bár korábban felröppent az egyik hírportálon, hogy egy magyar startup vállalat megvenné az oldalt, a tulajdonos cég illetékes munkatársait közvetlenül nem keresték meg. Kovács Gergely, az Origo Zrt. iWiW működtetéséért felelős igazgatója elmondta, a vállalat korábban folytatott tárgyalásokat a közösségi oldal esetleges eladásáról, ám ezek eredmény nélkül zárultak – írja az Origo

 

 

adathalászbezáráskárosiWiWjelszó