Halálos merénylet focidrukkerek ellen

bomba futball szurkolók merénylet áldozat világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öngyilkos merénylő robbantott a labdarúgó-világbajnokság tévéközvetítését néző szurkolók között az északkelet-nigériai Damaturu városban, egyes hírek szerint sok halálos áldozata van a merényletnek - írja az MTI a Reuters és az AP hírügynökségre hivatkozva.

Egy szemtanú eddig hét halottról és 15 válságos állapotú áldozatról számolt be, így sajnos várható, hogy a merénylet sok ártatlan ember halálát okozza majd. Egyelőre senki se jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de a szemtanúk a Boko Haram nevű szervezetet tették felelőssé érte, tekintettel arra, hogy fegyveresei már hajtottak végre hasonló támadásokat Nigériában. A radikális iszlamista terrorszervezet a világbajnokságot használta fel arra a célre, hogy politikai célját, az iszlám állam létrejöttét elérje Nigériában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.