Működik! Elküldték az első szagos e-mailt

Forrás: Thinkstock -
szag tudomány találmány Harvard Egyetem illat e-mail professzor levél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú utat tett meg az első illatokat tartalmazó e-mail, de végül megérkezett. Ez már a jövő?

Az Atlanti-óceánon kelt át az első olyan e-mail, amely illatokat is továbbított címzettjének. Egészen pontosan a New York-i Nemzeti Történelmi Múzeumban Párizsból, méghozzá egy étel és pezsgő fotójával a megfelelő finom illatokkal együtt. Az ínycsiklandó e-mailt az úgynevezett oPhone névre hallgató szerkezet segítségével küldte el a feladó.

Forrás: Thinkstock

Így működik

A professzor szerint egy alkalmazás segítségével lehet majd összeállítani a kívánt illatot, méghozzá 32 „alapillat" megfelelő kombinálásával – így Edwards szerint hozzávetőlegesen 300 ezer körüli variáció lehetséges. Az üzenetet mindenképp egy oPhone készülékre kell továbbítani, amely rendelkezik egy úgynevezett „aromás szótárral." A szerkezetbe épített chip engedi tehát szabadjára a küldött illatokat. Az oPhone-ok a hírek szerint hamarosan debütálnak a párizsi kávézókban és körülbelül 150 dollárba, vagyis 34 ezer forintba fognak kerülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.