Egy ismeretlen szigetre gyakorolta a leszállást a maláj pilóta?

Forrás: AFP/Manan Vatsyayana -
pilóta szimulátor eltűnés maláj gép leszállás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A több mint három hónapja eltűnt maláj gép ügyében a nyomozók rekonstruálták a pilóta szimulátorjáról törölt adatokat. Kiderült, hogy egy meg nem nevezett indiai-óceáni szigeten gyakorolta a leszállást.

Még mindig rejtély, hova tűnhetett el a maláj légitársaság utasszállítója, amely Kuala Lumpurból indult el Pekingbe a fedélzetén 239 emberrel, majd nyomtalanul eltűnt. Valószínű, az Indiai-óceánba zuhant. A gép utáni nyomozásban fordulatot jelenthet, hogy sikerült rekonstruálni a pilóta lakásán talált szimulátorról törölt adatokat - írja a Telegraphra hivatkozva az Origo.

Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

A gépet vezető pilóta, Zaharie Ahmad Shahot lakásán egy házi készítésű repülőgép-szimulátort találtak a rendőrök, és azt is hamar megállapították, hogy a gép eltűnése előtt nem sokkal adatokat töröltek róla. A gépről törölt repüléseken a pilóta az Indiai-óceán déli részén fekvő, meg nem nevezett sziget kis kifutópályáján gyakorolta a leszállást. A gépet éppen az Indiai-óceán déli részén keresik, mert bizonyos nyomok arra utalnak, hogy az eredeti útvonaláról letérve arra vette az irányt, mielőtt eltűnt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.