Eladásra kínálták Schumacher ellopott kórlapját – börtön is járhat érte

Forrás: AFP/Yves Logghe -
Forma-1 börtön bűncselekmény Michael Schumacher lopás kórház karton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétszeres Forma-1-es világbajnok menedzsere arra figyelmeztet, hogy ismeretlenek próbálják jó pénzért értékesíteni az ellopott dokumentumokat. Ez bűncselekmény, akár szabadságvesztés is járhat érte.

Ahogy a Life.hu is megírta, Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm hétfőn arról számolt be, ismeretlen tettesek nemrég eladásra kínáltak olyan dokumentumokat, amelyek a legendás versenyző egészségi állapotáról adnak tájékoztatást. Azt nem tudni, hogy tényleg a hiteles adatokat lopták-e el, mindenesetre lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek. A szigorúan bizalmas dokumentumok megvásárlása és publikálása bűncselekménynek minősül, börtön is járhat érte.

Forrás: AFP/Yves Logghe

Valószínű ez az oka, hogy bár a hírek szerint több lapnak kínálták megvételre a dokumentumokat, senki nem meri nyilvánosságra hozni. Úgy becsülik, hogy 15 millió forintot „ér" Schumacher 45 lelete – írja a Blikk. A lapnak nyilatkozó ügyvéd szerint hazánkban a jogosulatlan adatszerzés szabadságvesztéssel is büntethető. Ráadásul sérültek Schumacher személyiségi jogai, így kártérítésre tarthat igényt. A kórház felelőssége is vizsgálható, feljelentést kellene tennie, ha illetéktelenek hozzájutottak a dokumentumhoz.

Ahogy a Life.hu is megírta, Schumacher nemrég felébredt a több mint féléves mesterséges kómából. A legnagyobb titokban szállították át egy svájci intézménybe, ahol elkezdték hosszú rehabilitálását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.