időjárás-előrejelzés időjárás leégés UV sugárzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell kifejezetten fehér bőrűnek lenned, hogy leégj vasárnap. Nagyon erős UV-B sugárzás várható: ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Ma mindenképp viselj vállat takaró pólót, szalmakalapot, illetve használj fényvédő krémet. Bármilyen csábító is a víz - főleg az ingyenes szabadstrandokon -, ha teheted, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne menj napra. Az előrejelzések szerint ma akár 27-32 fok is lehet.
A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a ezen a weboldalon.

Forrás: Thinkstock

Ha bekövetkezett a baj...

Előfordul, hogy a legnagyobb óvintézkedések ellenére is leégsz a napon. Leégésre természetes megoldás az orbáncfű olaja, amelyet akár házilag is elkészíthetsz. Takács Nóra sztárszerzőnk is adott néhány tippet a témában, ezekről itt olvashatsz bővebben.
Munka közben napozik a híradós, Varga Edithttp://www.life.hu/bulvar/20140611-varga-edit-az-mtva-hiradosa-eloszor-fog-a-szabadbol-musort-vezetni.htmlVarga Edit, az MTVA híradósa nyáron végre felfedezheti, hogy a hírműsoron kívül is van élet. Remek lehetőséget kapott a csatornájától, a Balatoni nyár című reggeli műsort fogja vezetni kétszer egy hétig.TV + BulvárOrigoÍgy napoznak a boldog békákhttp://www.life.hu/news/20140520-kicsi-es-nagy-beka-napozik-egy-novenyi-agon-jakartaban-indoneziaban.htmlA kétéltűek egy növényi ágba kapaszkodva lazulnak. Cukik, na! Irigyeljük őket!NewsOrigoBarnulj okosan! Naptejkörkép 2014-benhttp://www.life.hu/trend/20140602-naptej-napolaj-es-fenyvedelem-milyen-faktorszamu-krem-kell-a-borre.htmlMost már tényleg nyakunkon az igazi nyár, ezzel együtt pedig egyre aktuálisabb a fényvédelem témaköre. Biztosan te is kívülről fújod, hogy naptej nélkül a strandon egy tapodtat se, ám nem árt, ha tisztában vagy azzal, miből mennyit érdemes magadra kenni. Naptejkörkép és okos tanácsok következnek. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.